مشاوره حقوقی رایگان - تملک جاده و حریم آن

سلام وقت بخیر
در روستای ما حدود 20 سال قبل جاده ای کشیده شده که این جاده از ملک بسیاری از اهالی روستا و هم چنین ما (بدون اذن و رضایت کتبی) رد شده و راهیه که یکی از روستاهای همسایه هم استفاده میکنن ولی راه اصلی آنها نیست و اینکه ملک افراد بدون سند هست ولی شاهد برای اثبات اینکه فلان ملک با محدوده مشخص برای فلان شخص بوده وجود داره. الان ما قصد ساخت بنا در حریم راه رو داریم و هیچ قصدی برای بستن راه نداریم. اما اداره راه میگه که حریم راه روستایی در داخل روستا بایستی 7.5 متر از طرفین محور جاده باشه (در مجموع 15 متر) و در این صورت کل ملک ما از بین می ره (یعنی کل ملک ما در جاده و حریمش قرار داره).
در حال که ساختمانهایی از قبل دقیقا چسبیده به راه احداث شده اند! در ضمن راه روستایی درجه 3 است.
میخواستم بدونم که آیا ما حق تملک به حریم جاده رو داریم و میتونیم ساخت و ساز داشته باشیم و آیا اداره راه حق تخریب هرگونه حفاظ کشی یا سازه رو داره؟
ممنون

پاسخ ها :

محمدهادی معماری

جناب آقای محمدهادی معماری:

میتوانید در این خصوص به کمیسیون مربوطه شکایت کنید