مشاوره حقوقی رایگان - ضمانت چک خریدار و برگشت خوردن چک

با سلام و عرض خدا قوت
بنده در یک شرکت پخش مشغول فعالیت هستم
چندی پیش شخصی برای خرید 400 میلیون تومان مواد غذایی از شرکت ما چک داد.( 300 میلیون چک از زنش و 100 میلیون چک از خودش)
بنده با توجه به شناخت چند ساله ای که نسبت به ایشون داشتم پشت تمام چک هارو به عنوان ضمانت امضا کردم و ایشون اجناس رو تحویل گرفت.
بعد ها خبر دار شدم که کسی از ایشون کلاه برداری کرده و الان آهی در بساط نداره.
الان 1 ماهه که از تاریخ چک ایشون گذشته و صاحب شرکت چک رو برگشت زده و همچنین دادگاه برای ایشون، همسرشون و من احضاریه فرستاده.
بنده خبر دارم که ایشون در حال اسباب کشی و متواری شدن هستن و بعید میدونم که حتی به دادگاه بیان اما هیچ کاری از دستم بر نمیاد و فعلا حکم جلب نداریم.
سوال اول : اگر ایشون 20 روز دیگه به دادگاه بیان و در صورتی که نتونن چک رو پاس کنن و بازداشت بشن ، بنده هم به عنوان ضامن بازداشت میشم ؟
سوال دوم: اگر ایشون 20 روز دیگه به دادگاه نیان ، بنده هم به عنوان ضامن بازداشت میشم ؟
تشکر بابت از تمامی زحماتتون

پاسخ ها :

علی اکبر باقری ندوشن

علی اکبر باقری ندوشن :

با سلام
در صورت اقدام حقوقی بر روی چک به صرف حضور هر يک در دادگستری خواندگان جلب نمیشن. تا صدور اجراییه که خواهان میتونه هم ضامن و هم صادرکننده چک رو جلب کنه. ودر صورتی که صادر کننده متواری بشه و یا مبلغ چک رو پرداخت نکنه ضامن متعهد به پرداخت هست .