مشاوره حقوقی رایگان - عقود پیمانکاری

حدود ده سال قبل، شرکت الف به عنوان پیمانکار جزء، به صورت دریافت حق الزحمه معین با شرکت ب به عنوان کارفرما به صورت شفاهی قراردادی منعقد می نماید و کار را آغاز می کند. کارفرما شرکت ج را که پیمانکار اصلی وی بوده است به شرکت الف جهت انجام کار و هماهنگی لازم معرفی می نماید و مقرر می شود ارتباط کاری شرکت الف از طریق شرکت ج برقرار گردد.
مدت قرارداد پیمانکاری 6 ماه تعیین می شود ولی به دلیل مشکلات مالی پیمانکار اصلی و تامین نکردن مصالح علی رغم سه مرحله پیگیری، اجرای 90 درصد کار قرارداد 16 ماه به طول می انجامد. شرکت الف در طی 9 ماه آخر، پنج صورت وضعیت موقت به مبلغ 479 میلیون تومان به پیمانکار اصلی ارائه می دهد که به جز یک مورد، همه را تایید کرده ولی به استناد عدم تکمیل کل پیمان، فقط ده درصد مبلغ پیمان که شامل صورت وضعیت اول است را پرداخت می نماید.
پس از این اقدام شرکت الف به کارفرما رجوع کرده و درخواست پرداخت مابقی صورت وضعیت های تایید شده را می نماید اما کارفرما استنکاف می کند و می گوید پرداخت دستمزد شما بر عهده پیمانکار اصلی است. با عنایت به استنکاف پیمانکار اصلی از هرگونه پرداخت و ناامیدی از وصول طلب که بر پایه قرارداد شفاهی بوده است، شرکت الف از ادامه اجرای قرارداد استنکاف می ورزد و کار را رها می کند.

پس از حدود 8 سال کارفرما با ارسال اظهارنامه از شرکت الف به جهت رها کردن کار مطالبه ضرر و زیان
می نماید. شرکت الف جهت احقاق حقوق خود و جلوگیری از ضرر بیشتر به شما به عنوان وکیل یا مشاور حقوقی مراجعه می نماید. متن شما برای دادخواست و لایحه خواهان و اسناد و مدارک احتمالی که پیوست دادخواست می گردد و مواد و اصول قانونی که در متن دادخواست و لایحه به آنها استناد خواهید نمود چه خواهد بود.

پاسخ ها :

سالار شهنازی جنک تپه

جناب آقای سالار شهنازی جنک تپه:

این سوال آزمون دکتری است؟!!!! استاد سوالتون رو خیلی ساده می پرسیدید و پاسخ می گرفتید!!!