مشاوره حقوقی رایگان - انصراف از قیم بودن

سلام
من بعد فوت پدرم و ترک مادر که خبری از او نداریم مجبور شدم قیم قانونی برادرم که محجور هست بشوم و اکنون در اسایشگاه معلولین ذهنی میباشد
حال بعد از چندین سال به خاطر شرایط بد مالی نمیتوانم هزینه شهریه اسایشگاه و نگهداری برادرم را بپردازم. ایا میتوانم از قیم بودن برادرم انصراف بدهم؟؟
اگر نه ، چرا نمیتوانم ؟ اجباریه؟
اگر بله، بعد من که برادرم هیچ کسی را ندارد چه کسی قیم وی میشود؟

پاسخ ها :

پگاه احمدی

سرکار خانم پگاه احمدی :

با سلام. در قانون موضوع استعفای قیم مورد پیش بینی قرار نگرفته است و حکم خاصی در ارتباط با آن مشاهده نمی شود . اما از آنجا که پذیرش قیمومت برای شخص قیم امر اجباری نیست ، ادامه اجباری قیمومت نیز منطقی نمی باشد. به سرپرستی مجتمع قضایی محاکم خانواده ی دادگستری محل اقامت خود مراجعه نمایید و وضوع را مطرح کنید.