مشاوره حقوقی رایگان - ادعای مالکیت کوچه

سلام. سال 96 قطعه زمینی 300 متری با مبایعه نامه در روستای ... واقع در شهرستان ... استان مازندران خریداری کرده ام. زمین داخل بافت مسکونی ست و از سه طرف محصور بوده و تنها یک راه (کوچه) برای دسترسی به آن وجود دارد که به خیابان اصلی متصل می شود. کوچه ی مذبور دارای نام و تابلو می باشد. گمان میکنم علمک گاز داخل آن رفته اما در عین حال دروازه ورودی دارد. بعد از گذشت حدود چهار ماه از خرید زمین و زمانی که اینجانب برای زمین خود دیوار کشیده و دروازه نصب کرده بودم، پسر عمو های فروشنده که مالک قطعه زمین هایی در پشت و مجاورت زمین خریداری شده توسط بنده هستند، ادعا نمودند که کوچه ی عبوری مذبور ملک خصوصی آن هاست و برای اعطای حق عبور از این مسیر طلب پول نمودند. سه درب به داخل این کوچه باز می شود. درب منزل مسکونی پسر عمو ها که در انتهای کوچه سکونت دارند. درب منزل مسکونی دیگری که روبروی زمین من قرار دارد و مالک ویلای خود را از همین پسر عموها خریداری کرده است و درب زمین من. در کروکی زمین اینجانب و در واگذارنامه ای که پدر فروشنده زمین را برای فروش به او واگذار کرده و ممهور به مهر شورای ... می باشد از معبر مذبور با عنوان کوچه ی عمومی نام برده شده است و فروشنده تعهد داده که هر گونه مشکل در عبور و دسترسی من به زمین بروز پیدا کند مسئولیت بر عهده ی او هست. پرونده این موضوع را یک بار به صورت کیفری و با شکایت از پسر عمو های مدعی راه به عنوان مزاحمت ملکی از طریق وکیل پیگیری کرده ام اما دادگاه با اعلام مشخص نبودن وضعیت مالکیت کوچه مذبور قرار اناطه صادر کرد. رای کارشناس دادگستری بر عمومی بودن کوچه بود اما پسر عمو ها با معرفی شهود ( از جمله اعضای وقت شورای روستای انارجار ) ادعای مالکیت خود را مطرح کردند. از آن جا که این افراد محلی بوده و دارای نفوذ قابل توجه در دهیاری انارجار می باشند، بنده حتی موفق به رویت طرح هادی روستا نشده ام و هیچ گونه اطلاع موثقی از وضعیت مالکیت این کوچه ندارم. به علاوه به سبب اختلافاتی که در جریان موضوع با ایشان پیش آمده اکنون حاضر به هیچ گونه سازش مالی نیز نمی باشند. بنده قصد دارم وضعیت پرونده زمین را حتما با سپردن کار به یک وکیل مجرب پیش ببرم. منتها از آن جا که یک بار با طرح دعوی نادرست از سوی وکیل صرفا وقت و هزینه خود را تلف نموده ام این بار در صدد هستم پس از مشورت جدی با چند وکیل پرونده را به یک نفر بسپارم. اکنون به نظر دو راه پیش روی من هست: 1) پیگیری و پیش بردن تعیین وضعیت مالکیت کوچه یا راه عبور مذبور؛ 2) شکایت از فروشنده به سبب نقض تعهدات و فروختن زمین بدون راه عبور.
با توجه به اینکه ارزش زمین در زمان معامله 80 میلیون تومان بوده و اکنون به حدود 2 میلیارد تومان رسیده و با توجه به جمیع نکات مطرح شده، پیشنهاد شما در خصوص طرفیت و موضوع طرح دعوی چیست و چطور باید حل این مشکل را پیگیری کرد؟
با تشکر از صرف وقت و پاسخ های شما. امیدوارم که پاسخ ها دقیق و جدی باشند. پس از طرح اولیه ایده و چگونگی پیگیری پرونده از جانب شما هیچگونه مساله ای در مورد پرداخت حق مشاوره جهت مراجعه و بحث کامل تر درباره موضوع وجود ندارد.

پاسخ ها :

ادعای مالکیت کوچه راه عبور ملک راه عبور