مشاوره حقوقی رایگان - درخواست هزینه به غیر از دیه

با سلام و احترام خدمت شما اساتید گرامی، بنده عابر پیاده بودم و کارمند که یکماه پیش طی تصادفی که با وسیله نقلیه (خاور) داشتم 4 تا از مهره های کمرم شکسته الان مراحل پزشکی قانونی و دادسرا را طی میکنم،1- آیا من مجددا از راننده ای که به من زده باید شکایت کنم. 2- آیا به غیر از دیه، هزینه هایی که من بابت (ویزیت دکتر، دارو، آتل،آژانس و....) پرداخت کردم به من تعلق می گیرد. و همچنین حقوقی که بابت استعلاجی به من تعلق میگیرد در مقایس با حقوقم کمتر است آیا می شود آن را مطالبه کرد (لطفا مراحل را توضیح و راهنمایی کنید) باسپاس فراوان

پاسخ ها :

سعید شفیعی پور

سعید شفیعی پور :

با سلام
اين موضوع در رويه قضائي و بين قضات محترم اختلافي است ؛ بدين شرح كه عده اي معتقد هستند بر أساس قانون ديه مجازات است كه با محكوميت مقصر به پرداخت كه اصولا توسط شركت هاي بيمه صورت مي گيرد ، مجازات اجرا شده و هزينه هاي درماني و از كار افتادگي و ... قابل مطالبه نيست . ولي عده اي معتقد هستند علاوه بر ديه كه به عضو آسيب ديده تعلق مي گيرد ساير هزينه ها نيز از باب قاعده تسبيب و قانون مسئوليت مدني قابل مطالبه هست . در حال حاضر محاكم غالبا چنين دعاوي رو رد مي كنند .