مشاوره حقوقی رایگان - عدم بیمه از طرف کارفرما

سلام و عرض ادب خدمت شما و سپاس فراوان بابت کار نیک و پسندیده ای که جهت آگاه نمودن مردم از حقوق خود انجام‌ میدهید، خداقوت

من از ابتدای تیرماه سال 89 تا به الان در یک انبار پخش اسباب بازی مشغول به کار هستم.
با توجه به اینکه کارفرمای من از بیمه کردن و پرداخت مالیات بسیار هراسان هست، به صورت مخفیانه مشغول به تجارت است و متاسفانه این چند سال مرا هم بیمه نکرده است. و به مدت دو سالی هست که در کنار حقوقم مبلغی را به عنوان حق بیمه به من پرداخت میکند و اصرار دارد که خودم را بیمه آزاد یا اختیاری کنم. من به مدت حدودا یکسال خودم را بیمه اختیاری کردم ولی به دلیل دلسردی پرداخت بیمه را رها کردم. همچنین در این 8 سال و 5 ماه، فقط عیدی برای من در نظر گرفته میشود و مبلغی به عنوان سنوات به من پرداخت نشده و هیچ قرارداد کتبی هم بین ما بسته نشده است.

چگونه میتونم برای این 8 سال و 5 ماه درخواست سابقه بیمه کنم و حق سنوات این چند سال را از کارفرما بگیرم؟
آیا مدرک و شواهدی جهت ارائه به سازمان کار نیاز هست؟
چگونه باید ثابت کنم که تو این مدت کارگر ایشون بودم؟
چگونه باید ثابت کنم که ایشون مبلغی به عنوان سنوات و عیدی به طور کامل به من پرداخت نکرده؟

پاسخ ها :

وحید سلیمی

وحید سلیمی :

با استناد به شهادت شهود و گزارش حساب بانکی می توانید در هیئت حل اختلاف اداره کارطرح دعوی کنید.