مشاوره حقوقی رایگان - تعیین اینکه خسارت با کدام واحد است ؟

درود وقت بخیر. آپارتمان ما دارای 4 طبقه است. لوله فاضلاب آشپزخانه طبقات 4 و 3 به لوله ناودان عمودی ( که برای دفع آب باران پشت بام هست ) وصل شده و بطور مشترک برای آشپزخانه ( سینک ظرفشویی و کف شور ) خود استفاده میکنند یعنی یک لوله برای ناودان باران و آشپزخانه این دو واحد مشترک استفاده شده . فاضلاب آشپزخانه طبقات 2 و 1 با یک لوله جدا دفع شده و به ناودان متصل نیست . دیروز پس از مراجعه تعمیر کار تاسیساتی به محل و پس از کندن سقف واحد آسیب دیده (طبقه 2) مشخص شد که زانوئی لوله مشترک ( ناودان فاضلاب آشپزخانه های واحدهای 4 و 3 ) از وسط زانویی ترک برداشته و نشت داده به پایین و به واحدهای پایین تر(طبقات 2 و 1 ) خسارت وارد شده است . یک استدلال اینست که چون طبقات 4 و 3 از لوله ناودان برای فاضلاب آشپزخانه شان استفاده میکنند و محل نشتی زیر طبقه 3 و جایی ایست که فاضلاب آشپزخانه های طبقات بالاتر را دفع میکند آنها بایستی خسارت بدهند ( اگر محل نشتی بالای طبقه 4 و جایی بود که فقط آب باران عبور میکرد بین همه تقسیم میشد .) ولی استدلال طبقات 4 و 3 اینست که چون ناودان مشاع میباشد (علی رغم اینکه فاضلاب آشپزخانه همین طبقات از طریق لوله ناودان دفع میشود) باید خسارت را همه بدهند.( کدام استدلال درست است ؟) اینجانب مدیر ساختمان هستم و سوال دارم : واحدهای خسارت دیده ( 2 و 1) ادعا میکنند که از مدتها قبل به واحدهای 4 و 3 گزارش داده اند که نشتی فاضلاب وجود دارد و این دو واحد جدی نگرفتند و سهل انگاری آنها باعث افزایش هزینه ها ( هم بدلیل تورم و نرخ قیمت دستمزد و لوازم و هم گسترش خسارت ) شده لذا تقاضا دارند واحد هایی که عمدا همکاری نکردند تا الان که هزینه ها چند برابر شده تمام هزینه ها را بپردازند. تکلیف چیست؟

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با این توضیحات واحد 3 و 4 مگر اینکه مشترک باشد. در این صورت برعهده تمام مالکین است

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام طبق قانون با توجه به اینکه ناودان دفع اب پشت بام با دفع فاضلاب آشپزخانه واحد 2 و 3 یکی است پس جز مشاعات است و هزینه آن بر عهده همه مالکان به نسبت مساحت اختصاصی خواهد بود