مشاوره حقوقی رایگان - میزان حق ریشه زمین کشاورزی

با سلام
بنده زمینی دارم به مساحت 11 هزار متر مربع که نزدیک به 56 سال است که دست مستجر است و در آن سبزی کاری انجام میدهد
یعنی نه درختی کاشته نه آبادانیی به وجود آورده فقط سبزی کاشته و برداشت کرده
و زمین الان متری 5 میلیون تومان ارزش داره
خواستم بدونم مبلغ حق ریشه ایشان تقریبا و حدودا چقدر میشه ؟
لطفا به من مبلغ بگید و حدودش هم برای من کافیه
چون اینان مدعی شدن نصف زمین به عنوان حق ریشه برای ماست
ممنون از پاسخ گوییتون

پاسخ ها :

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

حق زارعانه توسط کارشناس رسمی دادگستری محاسبه خواهد شد

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

حق ریشه یا حق زارعانه نوعی حق مالی است که از سوی مالک زمین برای کشاورز در نظر گرفته شده است و بایستی پرداخت گردد. تصور کنید کشاورزی زمینی استیجاری را در دست دارد و با تلاش و کوشش فراوان و صرف هزینه های قابل توجهی باعث رونق و آبادانی زمین مذکور شده است. به طوریکه ارزش زمین چندین برابر شده و محصول قابل توجهی می توان در آن کاشت. طبیعتا چنین امری پس از پایان مدت زمان قرارداد اجاره می تواند به ضرر کشاورز تمام شود.

توسط کارشناس میزان آن تعیین خواهد شد.