مشاوره حقوقی رایگان - ایا امکان طرح شکایت جدید با عنوان متفاوت هست؟

با سلام و عرض خسته نباشید.
سوال بنده این است که اگه در روند پرونده ای در دادگاه حقوقی حکمی در مرحله تجدید نظر قطعی و غیر قابل اعتراض صادر شود آیا طرفی که حکم به نفع وی نبوده است میتواند مجددا در حوزه قضایی دیگر در مورد همان مورد فی منازع طرح دعوا با عنوانی دیگر بنماید ؟ مثلا در مورد مالکیت خودرو در شیراز درخواست واخواهی حکم الزام به تنظیم سند بدهد و نتیجه نگیرد و اینبار در تهران طرح شکایت خیانت در امانت در مورد همان خودرو نماید ؟

پاسخ ها :

یک وکیل

با سلام . به شرط اینکه عناوین جدید در هیچ دادگاهی رسیدگی نشده باشد قابلیت طرح شکایت رادارد ولی واحد موضوع موجب اعتبار امر مختومه میشه . به در هرکجا که رسیدگی شده باشد تفاوتی نمی کند

پرسشگر :

سپاس از پاسخ مفیدتون .منظور از واحد موضوع یعنی اینکه خواسته اصلی تغییر نکرده و فقط نحوه و موضوع رسیدگی تغییر کرده ؟ به نظر بنده مقام محترم قضایی وقتی متوجه بشن که مورد شکایت همون مورد قبلی و با موضوعی جدید هست رأی قطعی تجدید نظر رو زیر سوال نخواهد برد. تجربه شما چی میگه

سیدمظاهر کیانژاد تجنکی

جناب آقای سیدمظاهر کیانژاد تجنکی:

سلام،در صورتی كه پرونده جدید با پرونده قبلی در چهار ركن وحدت موضوع، وحدت اصحاب پرونده، وجود حكم قطعی و وحدت سبب یكسان باشد پرونده جدید فاقد شرایط رسیدگی مجدد است.موفق باشید