مشاوره حقوقی رایگان - اجرت المثل ملک مشاع کشاورزی

با سلام پس از فوت پدرم ماترک ملک کشاورزی مشاع است که حدود 20سال است توسط برادرم اداره میشود ودر سال پانزدهم موفق به تنظیم اجاره نامه پانزده ساله شدم ودرسال بعد درخواست تحویل سهم خودم را نمودم ولی به بهانه های مختلف سرباززد وتحویل نداد وبالاخره یک وجه التزام تعیین کردم که اگر درتاریخ یکم اذرسال1399 منصفانه تقسیم وتحویل ننمود روزانه مبلغی را بپردازد وسپس تقسیم نمود ولی منصفانه نبود ومن قبول نکردم چرا که اولا مساحت کم داد دوما مقداری از زمینهای خوب را بدون اجازه بنده معاوضه نموده بود وثالثا در مساحتی هم بنا ساخته بود اکنون بیش از یکسال گذشته واظهارنامه هم مبنی بر تخریب بنا وتحویل سهم بنده داده ام که جواب نداده است سوال این است ایا میشود وجه التزام یا اجرت المثل روزانه را که امضا کرده بگیرم وایا میشود تخلیه کل ملک مشاع را بخواهم که به ثالثی اجاره داده وهریک سهم اجاره خود را بگیریم چون در این بیست سال تعدی کرده وهیچ اجاره ای به من نداده است سهم ایشان 5قسمت وسهم بنده یک قسمت میباشد

پاسخ ها :

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

اجرت المثل ایام تصرف را بله. ولی در خصوص وجه التزام محل تردید است زیرا تقسیم انجام شده و از دید شما منصفانه نبوده. اینکه منصفانه بوده یا نه با توجه به سهم شما که یک قسمت بوده باید کارشناس با رویت محل نظر بدهد.
می توانید دادخواست تقسیم ماترک بدهید. دادگاه بین شما تقسیم کند

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اجرت المثل ایام تصرف قابل مطالبه است