مشاوره حقوقی رایگان - اعتبار چک

باسلام و تبریک سال نو.
میخواستم بدونم با توجه به اینکه از سال 1400 چک در وجه حامل کشیده نمیشه.اگر چکی از چک های صیاد قدیمی باشه ولی در اواخر 1400در وجه حامل کشیده بشه قابل استناد هست که صادرکننده دفاع کنه.و آیا چکهایی که اعتبارشون 3ساله هست بعد از 3سال چه اتفاقی براشون میفته؟؟؟؟؟
ممنون از پاسخگویتون

پاسخ ها :

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

چک های قدیم همچنان با همان قوانین خاص خود اعتبار دارند که های قدیمی اگر سال های بعد سال 1401 هم در وجه حامل کشیده شود همچنان معتبر است اما در صورتی که آن دسته چک تمام شود و دسته چک جدید اخذ شود می بایست طبق قوانین جدید تنظیم و ثبت شود

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
چک های قدیمی را می توان مثل گذشته در وجه حامل صادر کرد و هر کسی هر چندتا چک قدیمی داشته باشد می تواند مثل گذشته اقدام به صدور چک نماید.
بعد از تمام شدن چک های قدیمی دسته چک طبق قانون جدید صادر می شود و رعایت قانون جدید در خصوص چک های جدید الزامی است.

پرسشگر :

هر دسته چکی یه اعتبار 3 ساله داره آیا 3 سالش تموم بشه از اعتبار خارج میشه؟؟؟

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

خیر چک صیاد باید در سامانه ثبت گردد
و تمام مشخصات دارنده چک ثبت
بشود
و اگر چک در سامانه ثبت نگردد به عنوان سند تجاری قابل استناد
نمی باشد ولی به عنوان سند عادی
دارنده چک باید دادخواست مطالبه وجه را اقامه نماید