مشاوره حقوقی رایگان - گرفتن طلب قدیمی

س. من به یه نفر یک کیسه گندم دادم 8 سال پیش اون موقع قیمت یک کیسه گندم 25000 تومان بود تا این تاریخ بدهیشو نداده الان میخوام اقدام قانونی بکنم مدرک هم ندارم ولی شاهد دارم ایا من شکایت بکنم به من همون 25هزار تومن را میگیرن میدن یا به نرخ روز محاسبه میکنن میگیرن میدن. آیا سر جلسه دادگاه شاهد بیارم بهتره یا اتیان سوگند کنم بهتره ؟ کدوم یکیشون محکمه پسند تره ؟

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام" در فرض سؤال از حق خود گذشت کنید و یا حلال نمائید بهتر است حتی اگر بتوانید با شهادت شهود ادعای خود را اثبات نمائید . چونکه وقت و هزینه ای که بابت اثبات دعوی کم ارزش خود از لحاظ مادی و اجرای آن بخواهید صرف نمائید ممکن است شما را از طرح دعوی منصرف نماید . با این حال نوع دعوی شما استرداد عین یک گونی گندم به ارزش روز آن است که باید ارزش روز آن را مقوم و تقویم نمائید تا اگر عین یک گونی گندم به وزن مشخص را به شما مسترد ننمود بتوانید معادل ارزش آن از اموال محکوم علیه توقیف و برداشت نمائید . ارزش حقوقی ادله شهادت شهود ارجح است بر ارزش ادله قسم شرعی

ابوالفضل  نجفی خشنو

جناب آقای ابوالفضل نجفی خشنو:

اولویت در صدور حکم به رد عین در صورت عدم وجود عین حکم به مثل ان ودر صورتی که مثل موجود نباشد حکم به اخرین قیمت داده میشود