مشاوره حقوقی رایگان - معرفی سرقفلی مغازه به عنوان مال

با سلام بنده وامی را برای فردی که دارای سرقفلی مغازه میباشد بعنوان ضامن در بانکی امضا کرده بودم وام و وام گیرنده فراری شده و من مجبور به تسویه ی کامل وام به مبلغ 16 میلیون تومان شدم اکنون شکایت کردم و میخوام سرقفلی مغازه ایشون را به عنوان مال ایشون معرفی کنم سوالم اینه ایا دادگاه میتونه سرقفلی مغازه را بدون رضایت مالک ملک سرقفلی توقیف و سپس به حراج بذاره یا حتما رضایت مالک زمین سرقفلی باید باشه البته فردی که فراریه جزو یکی از مالکین ملک سرقفلی بود که بصورت ارث از پدرش به اون فرد رسیده و مالکان ملک سرقفلی 8 نفر میباشند.

پاسخ ها :

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

با سلام
چنانچه مالک بدهکار باشد و علاوه بر مالکیت عین، مالک منافع محل تجاری هم باشد و سرقفلی مغازه نیز به وی تعلق داشته باشد، محکوم‌له می‌تواند با رعایت مقررات مربوط عین و منفعت ملک تجاری را توقیف کند یا فقط سرقفلی آن را توقیف کند.

یک وکیل

سلام " در فرض سوال به موجب نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه ، توقیف سرقفلی جهت استیفای طلب بلا اشکال ولی فروش و مزایده آن با رضایت مالک امکان پذیر است .