مشاوره حقوقی رایگان - نفقه

جناب آقای گنجی، همسرم به هیچ عنوان توان پرداخت نفقه ایام گذشته و آینده را ندارد، پس من باید فقط ادعای عسر و حرج کنم تا بتوانم طلاق بگیرم؟؟ این ادعا چگونه ثابت میشود؟؟؟

پاسخ ها :

سعید رضا مقیمی

جناب آقای سعید رضا مقیمی:

سلام .در صورتیکه زوج 6ماه نفقه همسر خود را نپردازد و به هیچ طریقی نتوان نفقه را وصول کرد .زوجه میتواند دادخواست طلاق ارایه دهد و دادگاه موظف به صدور دادنامه به نفع زوجه میباشد

یک وکیل

سلام " پرسشگر محترم متاسفانه به پاسخ مستدل و مستند به قانون سوال قبلی توجه کافی مبذول نداشتید . با صرف ادعای فاقد ادله اثبات قانونی که نمی شود عسر و حرج (مشقت شدید) را اثبات نمود ! ابتدائا دعوی مطالبه پرداخت نفقه ایام گذشته را از مرجع قضائی صالح تقاضا نمائید چنانچه حکم غیر قابل اعتراض در جهت اثبات ادعای شما صادر شد و همسرتان حکم مزبور را اجرا ننمود آنوقت می توانید با استناد به حکم قطعی صادره اجرا نشده تقاضای طلاق از باب عسر و حرج نمائید . اگر همسرتان نیز 6 ماه متوالی یا 9 ماه متناوب در مدت یکسال بدون عذر موجه ترک زندگی خانوادگی نموده باشد و در فرض سوال تان همچنان در کمپ ترک اعتیاد به سر ببرد از این حیث نیز جدا از مطالبه نفقه می توانید تقاضای طلاق به دلیل عسر و حرج نمائید .

پرسشگر :

با تشکر از توضیحات شما،من در حال حاضر منزل جدیدی اجاره کردم و آدرس را به همسرم و خانواده ایشان ندادم،در این صورت هم میتوانم جهت ترک انفاق ایشان اقدام نمایم؟؟

یک وکیل

پاسخ به سؤال دوم - در فرض سؤال اگر اجازه اختیار مسکن مستقل را به موجب صدور حکم قطعی از دادگاه صالح اخذ ننموده باشید ، اقامت شما در خارج از منزل شوهر به منزله عدم تمکین شما از شوهرتان و محرومیت از استحقاق دریافت نفقه و مآلاً عدم امکان شکایت کیفری ترک انفاق است .

پرسشگر :

متاسفانه من اجازه قانونی ترک منزل را ندارم ولی چون همسرم دچار بیماری روحی شده، برای امنیت جانی خود و فرزندانم ناچار بودم،با توجه به فرمایشات شما،شکایت کیفری نمیتوانم بکنم،میتوانم شکایت حقوقی کنم تا فقط ترک انفاق ثابت شود؟؟من حتی نفقه گذشته را نمیخواهم دریافت کنم فقط جهت رای طلاق میخواهم از آن استفاده کنم-لطفا راهنمایی کنید،با تشکر از شما

یک وکیل

پاسخ به سؤال سوم : ما از لحاظ حقوقی شکایت ترک انفاق نداریم بلکه عنوان صحیح آن ، ارائه دادخواست مطالبه نفقه ایام گذشته است و زن نفقه حال و آینده ندارد . شما در سؤالات متعدد خود دفعه اول عنوان داشتید همسرم در کمپ ترک اعتیاد و بازپروری معتادان بسر می برد و تقاضای مطالبه نفقه از لحاظ حقوقی در مرجع قضایی صالح و طرح شکایت کیفری ترک انفاق در دادسرای محل وقوع جرم دارید . دفعه دوم عنوان داشتید منزل مستقل استیجاری اختیار نموده ام و با فرزندم بدون اطلاع همسرم و خانواده اش بطور مخفیانه در آنجا زندگی می کنم و تقاضای شکایت ترک انفاق از همسرم را دارم . در نوبت سوم متضاد و مغایر با گفته اول تان عنوان داشته اید شوهرم دچار بیماری روحی و روانی شده و بعلت عدم تأمین جانی خود و فرزندم ناچار به تهیه مسکن مستقل استیجاری شده ام . با این تفاسیر ، همه این گفته ها ادعایی بیش نیست و نیازمند اثبات آن در مراجع صالح قضایی و صدور حکم قطعیست . از گفته های شما اینطور استنباط می شود شما به هر طریق ممکن اعم از قانونی و غیرقانونی به دنبال جمع آوری دلائل اثبات عسر و حرج خود به منظور نائل شدن به صدور حکم قطعی طلاق باشید . موفق باشید . امیدوارم توضیحات کامل ، مستدل و مستند به قانون اینجانب راهگشای طریق قانونی شما بشود .