مشاوره حقوقی رایگان - حق کپی رایت

با سلام
در ایران برخی شرکت ها وجود دارند که نرم افزار را از شرکت تولید کننده در خارج از کشور به صورت اورجینال و قانونی به ایران وارد میکنند و در مقابل شرکت هایی نیز هستند که همان نرم افزار را کرک کرده و به فروش میرسانند که هر دو از وزارت ارشاد مجوز دارند. با توجه به اینکه ایران به کنوانسیون برن نپیوسته است آیا شرکت خارجی میتواند به واسطه شرکتی که با آن قرارداد دارد افراد و یا شرکت های نقض کننده کپی رایت و یا سایت ها را در ایران پیگیری کند و یا خود شرکت اول جلوی تولید کننده های نقض کننده را بگیرد؟ و اگر امکان طرح شکایت توسط شرکت اول و یا شرکت خارجی وجود دارد لطفا بگویید نتیجه این شکایت چه میشود؟
بخواطره مسئله شرعی سوال میکنم که حکم شرعی میگوید اگر تولید کننده نرم افزار در خارج از کشور بتواند پیگیری کند کپی نرم افزار دزدی محسوب میشود و حرام است و اگر نتوانند پیگیری کنند اشکال ندارد
خیلی ممنون

پاسخ ها :

محمود  احمدي تجويد

جناب آقای محمود احمدي تجويد :

بله شرکت خارجی میتواند اقدام کند