مشاوره حقوقی رایگان - سرنشین فوتی به جای راننده توسط افسر

خودرو شخصی که پدرم سوار آن بوده پس از چپ کردن، منجر به فوت ایشان میشود ولی اندکی پس از سانحه به دلایل نامعلوم افسر پدر را راننده عنوان میکند، راننده وکیل استخدام میکند تا دیه پدرم گرفته شود، حالا از هر کدام از وراث مبلغی برای وکیل میخواهد تا وکیل پیگیری کند آیا این وظیفه وراث و شاکیان است یا خود راننده باید مبلغ را پرداخت نماید در ضمن شکایتی عملا صورت نگرفته و همه چیز توافقی بوده به دلیل آشنا بودن راننده، در این سانحه فقط راننده سالم بوده و دونفر زخمی و یک نفر سر نشین جلو فوتی بوده.

پاسخ ها :

الهام میدانی

سرکار خانم الهام میدانی :

در فرض فوق اگر 1- پدر شما دارای گواهینامه رانندگی باشند 2- اتومبیل دارای بیمه شخص ثالث باشد 3- اتفاق در ماههای عادی سال یعنی غیر حرام افتاده باشد ، اینکه چه کسی رانندگی میکرده تاثیری در پرداخت دیه ( نه خسارت مالی )از طرف بیمه ندارد . درخصوص سایر موارد سوالات زیادی وجود دارد که لازم است برای پاسخ به آنها با یک وکیل مشورت نمایید .

سیدبکتاش حجتی

جناب آقای سیدبکتاش حجتی :

با درود خدمت شما هموطن گرامی
دوست گرامی موضوع شما خلاف قانون و اخلاقه و من نمی تونم راجع بهش نظر بدم.
برو حقیقت رو بگو.
موفّق باشید.

الهام میدانی

سرکار خانم الهام میدانی :

درموضوع فوق سوالی مطرح شده که باید پاسخ قانونی به سوال کننده داده شود ایشان به صراحت اعلام کرده اند که " افسر پدر را راننده عنوان نموده اند " پدر ایشان هم فوت کرده اند اگر نیاز به بررسی باشد باید دادگاه در خصوص اینکه چه کسی راننده بوده تحقیق نماید . حال چه پدر ایشان راننده باشد چه سرنشین ، دیه ایشان از طرف بیمه پرداخت میگردد.حتی اگر راننده شخص دیگری باشد و گواهینامه هم نداشته باشد باز هم دیه پدر ایشان از طرف صندوق تامین خسارتهای بدنی بیمه مرکزی قابل پرداخت می باشد. هرکس حقوقی دارد که باید از حقوق خود مطلع باشد حتی اگر کاری خلاف قانون مرتکب شده باشد باز هم دلیل نمی شود که از حقوق خود مطلع نباشد.

الهام میدانی

سرکار خانم الهام میدانی :

اگرخودرو بیمه داشته باشد وپدر شما دارای گواهینامه باشد اینکه پدر شما راننده بوده یانه تفاوتی در پرداخت دیه ندارد مگر اینکه تصادف در ماه حرام اتفاق افتاده باشد . که در این صورت اگر پدر شما راننده اعلام شود دیه ماه عادی پرداخت میشود . اگر خودرو بیمه داشته باشدنیازی به وکیل نیست پون بیمه مطابق قانون باید دیه راننده و سرنشین را پرداخت نماید