مشاوره حقوقی رایگان - خسارت به ملک توسط مستاجر

با سلام و احترام
بنده ‌‌‌و برادرم که در ایران نیست و وکالت ایشان را دارم، در یک ساختمان دو واحد مشابه داریم.
امسال مستاجر برادرم تخلیه کرد و از آنجا که قصد بازسازی و فروش واحد را داشتم، طی یک کش و قوس قرار شد مستاجر بنده به واحد برادرم نقل مکان کند.
در ثبت قرارداد جدید با توجه به اینکه ایشان خوش حساب بود بنده کل مبلغ ودیعه ایشان را به قرارداد جدید منتقل کردم و قبل از تخلیه و تحویل واحد طبق قرار کلید واحد برادرم را به ایشان تحویل دادم.
وقتی که ایشان جابجا شدند و کلید واحد خودم را گرفتم با کلی خسارت مواجه شدم. درب ورودی ساختمان شکسته شده و قابل تعمیر هم نیست، کابینت زیر سینک ظرفشویی به دلیل نشتی دستگاه تسویه آب پوسیده و قابل استفاده نیود، صفحه کابینت ها از بین رفته ، سینک ظرفشویی را برای شیر تسویه آب سوراخ کرده بودند. روی یک دیوار بیست و سه عدد پیچ و رولپلاک بزرگ زده شده بود.
در زمان تخلیه نیز به دلیل بی احتیاطی شیر آب لباسشویی را شل کرده بودند و دو روز آب به سقف واحد پایین نشتی داده و ایجاد خسارت به واحد همسایه شده است.
ایشان نیز در پاسخ می گوید کابینت ها همینجور بوده و خسارتی را نمی دهند.
بنده نیز که برای بازسازی و فروش عجله داشتم الان تمامی خسارات را به جز درب ورودی و سقف همسایه طبقه پایین را برطرف کردم.
الان دو سوال دارم:
# برای دریافت خسارت از چه طریقی باید اقدام کنم؟و آیا شکایت در شورای حل اختلاف به نتیجه می رسد؟
# با توجه به وضعیت نگهداری واحد خودم، الان نگران واحد برادرم هستم که ایشان الان به آنجا نقل مکان کرده. آیا می توانم درخواست تخلیه کنم؟ تاریخ قرارداد یکم مرداد سال جاری بوده و ایشان واحد را در چهاردهم مرداد تحویل گرفته‌اند.

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود مطالب ارسالی شما را مطالعه کردم موضوع نیازمند بررسی بیشتر است

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
شما باید ابتدا دادخواست تامین
دلیل را در شورا اقامه نمایید تا
توسط کارشناس رسمی تمام معایب
مشخص گردد
و سپس باید دادخواست مطالبه
خسارات را اقامه نمایید و به نظریه کارشناس استناد نمایید