مشاوره حقوقی رایگان - الزام به اخذ پایانکار و تنظیم سند و مطالبه خسارت

با سلام بنده چند سال قبل از دو نفر یک سوم یک قطعه زمین رو خریداری کردم که این دو از قبل با ملک کناری قراداد تجمیع و مشارکت منعقد کرده بودند و بنا شد که ما سه نفر با هم آپارتمان رو بسازیم (ولی من مشارکت نامه رو امضا نکرده بودم و نکردم) و در مدت یک ماه و نیم سه قراداد پیش فروش چهار واحد با سه نفر بعنوان سازنده بسته شد و بنده بعنوان یکی از سه نفر سازنده قرادادها رو امضا کردم ولی بعد از مدت کمی از دونفر جدا شدم و بین سه نفر توافق مکتوبی امضا شد که بنده از این مشارکت خارج شده ام و کلیه مسیولیت ها و امتیازات مشارکت هارو به دونفر دیگه واگذار کردم و هیچگونه مسئولیتی ندارم و این توافق رو به بنگاهی که قرادادهای پیش فروش در آنجا امضا شده بود دادم تا به تایید سه خریدار برسونه ولی اینکار توسط بنگاه انجام نشد و فقط توافق به امضا دو شریک و مسئول بنگاه رسید و در ادامه دو نفر درخصوص واحدهای دیگه(کلا 14واحد) هم قراردادهای پیش فروش امضا کردند که بنده در آنها سمتی نداشتم بهر حال دونفر با تاخیر واحدها رو ساختند و به خریدارها تحویل دادند بجز یک نفر که با او به مشکل خوردند و خریدار دو واحدی بود که بنده هم پیش فروشش را امضا کرده بودم و او دو شکایت کرد یکی برای الزام به اخذ پایانکار و صورتمجلس و تنظیم سند و شکایت دوم با عنوان مطالبه تاخیر در عمل به تعهدات قرادادی و در هر دو بنفع او رای صادر شد و در خصوص شکایت دوم یعنی مطالبه خسارت ما درخواست تجدید نظر دادیم ولی درخصوص الزام اعتراضی به رای نکردیم (لازم بذکر است که دو سازنده هنوز پایانکار نگرفته اند) حال سوال بنده این است که:
اولا آیا برای دفاع از خود در موضوع مطالبه خسارت بجز شکایت از دو نفر شریک سابق آیا راهی دارم؟
دوما به فرض محکومیت، در اجرای حکم، خسارت بین سه نفر چگونه تقسیم و اخذ میشود بصورت تضامنی یا بصورت بالمناصفه یعنی بنده بمقدار یک سوم مسئولم، یا نه ممکن است در صورت عدم دسترسی به دو نفر دیگه یا عدم ارایه مال از سوی آن دو، ممکن است کل مطالبات از من اخذ شود؟
با تشکر

پاسخ ها :

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

سلام سوال اول:
خیر ندارید زیرا در آن زمان مسئولیت داشتید و توافقات شا سه نفر در روابط فی ابین موثر ات نه شخص ثالث
سوال دوم: محکوم له می تواند برای خسارت به هر یک از شما و یا به سه نفر مراجعه نماید که میزان خسارت بین هر سه نفر به صورت مساوی خواهد بود. به یاد داشته باشید که مسئولیت شما تضامنی قراردادی نیست اما عرفاً رویه قانونی در صورت عدم دسترسی به دو نفر دیگر شما را ضامن کل خسارت معرفی می نماید
پیشنهاد من مراجعه به وکیل و بهره مندی از تجربیات ایشان می باشد.
شما می توانید جهت استفاده از تجربیات وکلا با بنده و یا همکاران ارجمندم تماس حاصل نمایید

ابوالفضل  نجفی خشنو

جناب آقای ابوالفضل نجفی خشنو:

سوال شما نیاز به مشاوره حضوری دارد در صورت نیاز و با توجه به محل سکونتتان میتوانید با بنده یا همکاران محترم تماس حاصل فرمایید

یک وکیل

با سلام
دوست گرامی
با توجه به طرح سوال و بازدید اوراق و مدارک و قراردادهای شما لازم است که شخصا به یکی از همکاران مراجعه نمایید و یا با بنده تماس بگیرین
چنانچه شما کلا از موضوع شراکت خارج شده باشید و هیچگونه مسولیتی نداشته باشید شما فارغ از هر مسولیتی هستید مگر انکه خلاف ان ثابت شود
لذا می بایست کلیه اوراق شما مطالعه گردد
در صورت تمایل با بنده تماس بگیرین