مشاوره حقوقی رایگان - مالیات بر اجاره

سلام
اگر شخصی دو ملک داشته و خود در یکی از آنها سکونت کند و ملک دیگر را اجاره دهد، آیا برای ملک اجاره داده شده موظف به پرداخت مالیات بر اجاره خواهد بود؟
لازم به ذکر است، مالک منابع درآمدی دیگری نیز دارد و خود مدعی است مالیات بر اجاره به بیش از یک ملک اجاره داده شده تعلق خواهد گرفت.
متشکرم

پاسخ ها :

علي جابري مطلق دوركي

علي جابري مطلق دوركي :

باسلام
بر اساس ماده 54 قانون مالیات‌ها درآمد مشمول مالیات املاکی که به اجاره واگذار می‌شود عبارت است از کل مال‌الاجاره، اعم از نقدی و غیرنقدی، پس از کسر بیست و پنج درصد بابت هزینه‌ها و استهلاکات و تعهدات مالک نسبت به مورد اجاره.
ولی چند استثنا دارد در صورتی که شامل مالک شود از مالیات معاف است و یکی از آن موارد این مورد است که ؛ درآمد هرشخص ناشی از اجاره واحد یا واحدهای مسکونی در تهران تا یکصد و پنجاه متر مربع زیر بنای مفید و در سایر نقاط تا مجموع دویست متر مربع زیر بنای مفید از مالیات بر درآمد ناشی از اجاره املاک معاف می‌باشد (تبصره 11 ماده 53)

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

اگر منبع درامد دیگری نداشته باشد خیر در غیر اینصورت 2/5 درصد مالیات دارد