مشاوره حقوقی رایگان - آیا ملکی که صلح شده عمری یا به شرط عمری قابل واگذاری به شخص ثالث توسط متصالح یا مصالح است؟

صلح عمری و صلح به شرط عمری چه تفاوتی دارند؟ آیا ملکی که صلح شده عمری یا به شرط عمری قابل واگذاری به شخص ثالث توسط متصالح یا مصالح است؟ کدام یک (متصالح یا مصالح) حق واگذاری به غیر را دارند؟

اگر ملکی را به فرزندم صلح کنم به طوری که تا زمانی که زنده هستم در اختیار من باشد، در این صورت آیا امکان فروش آن برای من باقی خواهد ماند. آیا در مقابل بدهی مورد مطالبه طلب کاران من قرار خواهد گرفت یعنی طلبکاران من می توانند نسبت به آن ادعا کنند؟ با توجه به عبارات حق عمری رقبی سکنی، صلح به شرط عمری، حق انتقاع سکنی عمری در ارتباط با صلح عمری مطرح است، نوع صلح چه باید باشد که هم امکان فروش آن برای من وجود داشته باشد و هم طلبکاران من نتوانند نسبت به آن ادعا کنند و ملک در صورتی که آن را نفروختم برای فرزندم باقی بماند.

پاسخ ها :

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

تحت شرایطی پاسخ مثبت و تحت شرایطی پاسخ منفی است