مشاوره حقوقی رایگان - بیماری دو قطبی همسرم

سلام. من در سال 90 در سن 25 سالگی ( سابقه هیچ ازدواجی نداشتم و پسر بودم ) با خانومی که شوهر اولش به دلیل نامعلومی خودکشی کرده بود و بیوه بود ازدواج کردم ( ایشان اون موقع 19 سال داشت ) بعد از ده سال زندگی مشترک در همین چند ماه فهمیدم خانومم دارای بیماری دو قطبی هست و دلیل خودکشی شوهر اولش هم بدلیل خیانت ایشان بود الان این بیماری دوقطبی ایشان تبدیل به جنون ادواری شده و همچنین به بنده هم خیانت کرد و مدام بدلیل ایجاد رعب و وحشت و خودکشی های مکرر و شکستن وسایل خانه و تهدید بنده و فرزندم و ترک خانه بالاخره با حکم دادستانی در بیمارستان روانی بستری شد ایا میتونم باتوجه به گزارشات مراکز انتظامی و حتی بیمارستان و اداره بهزیستی مبنی بر اینکه ایشان دارای بیماری روانی هست و من بعد از ده سال متوجه شدم و خانواده ایشان از من این موضوع را کتمان کرده بودن درخواست تدلیس در ازدواج بدم و بدون پرداخت مهریه از ایشان جدا شم ؟

متشکرم

پاسخ ها :

محمدهادی پورسینا

جناب آقای محمدهادی پورسینا :

با سلام با توجه به فوری بودنِ خیارِ فسخ نکاح به علت تدلیس، گذشت مدت زمان قابل توجه از لحظه اطلاع از آن، به طوری که در نظر عرف موجب از بین رفتن قید فوریت شود، از موجبات رد دعوای فسخ نکاح خواهد بود.

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

فسخ نکاح بااارایه ادله بدید اما مهریه به ایشان تعلق می گیرد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام خیر
طبق قانون فسخ نکاح به علت تدلیس ، فوری است
در صورت اقامه دادخواست فسخ نکاح به علت تدلیس ، دعوای شما رد خواهد شد

مهریه باید پرداخت گردد
و شما میتوانید دادخواست اعسار از پرداخت محکوم به را مطرح نمایید

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
می توانید نکاح را فسخ کنید اما متاسفانه در هر صورت مهریه به ایشان تعلق می‌گیرد
اگر تدلیس صورت گرفته تحت عنوان فریب در ازدواج نیز می توانید شکایت کنید

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

با توجه به گذشت مدت زیادی از ازدواج نمی توانید تحت عنوان تدلیس در نکاح یا فسخ نکاح اقامه دعوی کنید....

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
می توانید با اثبات موضوع دادخواست فسخ نکاح بدهید.
برای خیانت اگر دلیل کافی دارید می توانید با عنوان رابطه نامشروع شکایت کنید.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام موضوع شما بررسی شد و ما نیاز به گفتگوی بیشتر دارد

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود مهریه به قوت خود باقی است چنان‌چه زوج توانایی پرداخت ندارد می‌تواند اعسار دهد میزان اقساط را دادگاه تعیین می‌نماید مطابق با وضعیت معیشتی محکوم علیه تعیین خواهد شد

فسخ نکاح مطابق آنچه در سوال آمده است دشوار است

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام باید ثابت شود که این بیماری مربوط به قبل ازعقد و پنهان بوده و شما به محض اطلاع نسبت به فسخ اقدام نموده اید

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

مهریه تحت هر شرایطی به ایشان تعلق میگیرد و اگر شما نمیتوانید یکجا پرداخت کنید دادخواست اعسار بدهید ولی در مورد فسخ نکاح فسخ نکاح به علت تدلیس ، فوری است
در صورت اقامه دادخواست فسخ نکاح به علت تدلیس ، دعوای شما رد خواهد شد