مشاوره حقوقی رایگان - یک سوال مهم دربارهٔ کپی‌ رایت محصولات خارجی

سلام.

سایت‌های زیادی برای دانلود کتاب‌های خارجی وجود دارد. فعالیت این سایت‌ها در بسیاری از کشورها غیرقانونی است؛ ولی در ایران مشکلی وجود ندارد. حتی بارها دامنهٔ این سایت‌ها توسط FBI مسدود شده ولی مجددا به خاطر ماهیت مخفی فعالیت این سایت‌ها روی دامنهٔ دیگری فعالیت خود را آغاز می‌کنند. برای نمونه، این یکی از دامنه‌هایی است که توسط پلیس فدرال توقیف شده است:
...

کاری که من می‌خواهم بکنم این است که ابزاری بسازم که استفاده از این سایت‌ها را آسان‌تر کند. مثلاً لینک دانلود را در صفحهٔ هر کتاب در آمازون قرار بدهم که حتی نیازی به مراجعه به سایت‌های دانلود کتاب نباشد. لینک دانلود از همان سایت‌ها استخراج می‌شود.

با توجه به اینکه این ابزار را می‌خواهم با هویت واقعی خودم درست کنم چند موضوع نگرانم کرده:

آیا این کاری که می‌خواهم بکنم معاونت در جرم تلقی می‌شود؟

آیا با توجه به اینکه ناشرین خارجی هر ساله کتاب‌های خود را در نمایشگاه کتاب ایران عرضه می‌کنند، پیگیری ناشرین و مولفین کتاب‌های خارجی از طریق اینترپل و پلیس ایران می‌تواند برای من دردسر حقوقی ایجاد کند؟

آیا اگر سفر خارجی داشته باشم، پلیس آن کشور می‌تواند بنده را به جرم تسهیل دسترسی غیرمجاز به محصولات کپی‌رایت‌دار دستگیر کند؟
آیا صرف اینکه ابزار من فقط به عنوان یک واسط برای سایت‌های دانلود کتاب است، جرم تلقی می‌شود؟

قطعاً منظور من کتاب‌های ایرانی یا ترجمه‌شده نیست که مشمول کپی‌رایت داخلی است.
منظورم فقط و فقط کتاب‌های زبان اصلی است.

این موضوع را هم در نظر داشته باشید که بسیاری از ناشرین داخلی بدون اجازه از صاحب اثر اقدام به ترجمهٔ کتاب‌ها می‌کنند و حتی اصلِ کتاب را هم ندارند؛ بلکه از نسخهٔ رایگان آن کتاب استفاده می‌کنند که در همین سایت‌های دانلود غیرقانونی عرضه می‌شود.

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود مطلب ارسال شده توسط شما را مطالعه کردم موضوع نیازمند بررسی بیشتر است و گفتگوی طرفینی را می‌طلبد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

باید ابتدا از وزارت ارشاد مجوز اخذ نمایید

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
کاربر گرامی شما بدوا بهتر است این طرح را با سازمان های ذی صلاح از جمله وزارت فرهنگ در میان گذاشته و مجوز های لازم را اخذ نمایید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده مدارک و مستندات نیاز به بررسی است

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

سوالتان نیاز ب بررسی بیشتر و گفتگو متقابل دارد تا اظهارنظر دقیقی بتوان کرد

قدرت اله رحیمی

جناب آقای قدرت اله رحیمی :

قطعا از سوی دارنده حق کپی، بازخواست خواهید شد. هر چند در ایران تحت تعقیب قرار نگیرید