مشاوره حقوقی رایگان - تک برگی کردن سند

با سلام بنده زمینی را در سال 91به متراژ 110متر خریداری کرده ام و در همان سال فروشنده در دفترخانه سند 110متر را به نام اینجانب انتقال داد. لازم به ذکر است که فروشنده قبلی زمین سند خود را از طریق دادگاه الزام به سند و سند اجرایی 110متر را در سال 89دریافت کرده بود. و این زمین از جمع دو پلاک به متراژ کلی 15200متر که مقدار سهمی 110متر متعلق به این جانب میباشد که تا سال 91نیز عوارض نو سازی برای 110متر صادر و پرداخت شده است. حال بنده چون قصد واگذاری زمین را دارم‌ دفترخانه اعلام کرد نیاز به تک برگی شدن سند میباشد. از دفترخانه اقدام به ارسال سند به اداره ثبت کردم‌ و بعد از چند روزی پیامی جهت مراجعه به ثبت دریافت کردم‌ و پس از مراجعه به اینجانب اعلام کردند که چون در راستای تعیین تکلیف ماده 147 تعدادی خروجی از کل پلاک ثبتی خارج و منجر به صدور تعدادی سند مفروزی شده است و چون حالت اولیه را ندارد نمیتوان یه تک برگی تبدیل کرد. سوال بنده این است آیا اداره ثبت اگر اینجانب را شریک مال مشاع میداند چرا برای دادن سند 147به بنده اعلام نکرده. و سوال دوم اینکه اگر اداره ثبت اعلام عدم قابلیت افراز را هم‌ کرده است چطور برای تعدادی از متصرفان زمین سند مفروزی صادر کرده است.

پاسخ ها :

وحید سلیمی

وحید سلیمی :

مواد قانونی مرتبط (147 و 148) در طول زمان بارها مورد بازنگری قرار گرفته است و ممکن است بخشی از اسناد صادر شده در یک بازه زمانی خاص صادر شده باشد. به همین دلیل نمی توان بدون داشتن تاریخچه سایر اسناد و تاریخچه افراز و تطبیق آن با نسخه ای از مواد یاد شده که در آن زمان خاص معتبر بوده و ... نظر داد.

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.همکارم جناب سلیمی پاسخ ارائه نمودند.یاالله