مشاوره حقوقی رایگان - مستثنیات دین

با سلام. بنده یه 206 مدل 83 دارم و هیچ چیز دیگری ندارم گواهینامه ندارم و با ماشین تو مغازه ای پارچه میبرم زندان رفتم سوء پیشینه دارم جایی کار نمیدن ایا مستثنیات دین میشه یا میتونن بگیرن ازم

پاسخ ها :

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

باسلام و احترام

مستثنیات دین براساس ماده 24 قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی که در سال 1394 تصویب شده است، فقط موارد زیر را در بر می‌گیرد که عبارت‌اند از:

منزل مسکونی که از نظر عرف در شأن فرد محکوم‌علیه در حالت اعسار او است.
اسباب و اثاثیه زندگی که برای تأمین خواسته‌ها احتیاجات لازم فرد محکوم‌علیه و سایر افراد تحت تکفل وی ضروری است.

کتاب‌ها و وسایل علمی و تحقیقاتی برای افراد اهل علم و پژوهش که با شأن آن‌ها تناسب دارد.
اسباب و ابزار کار اهل کسب و کار، صنعتگران، کشاورزان و سایر افرادی که برای گذران امور ضروری زندگی آن‌ها و افراد تحت تکفلشان ضروری است.
تلفن مورد نیاز محکوم‌علیه
مبلغی که در هنگام قرارداد اجاره به صاحب مال پرداخت می‌شود، به شرط آنکه پرداخت مبلغ اجاره بدون آن باعث عسر و حرج شود و عین مبلغ مورد نیاز محکوم‌علیه بوده و از شأن وی بالاتر نباشد.