مشاوره حقوقی رایگان - شکایت اجرای چک

سلام آیا میشود همزمان شکایت کیفری و اجرای چک در اداره ثبت را بکنیم؟ آیا اگر قبل از محکومیت کیفری چک در ثبت اجرا شود و خواهان به پولش برسد پرونده کیفری متوقف میشود یا به اون هم رسیدگی میگردد؟

پاسخ ها :

سیدمظاهر کیانژاد تجنکی

جناب آقای سیدمظاهر کیانژاد تجنکی:

سلام، چنانچه کسی برای صدور چک بلامحل به دایره اجرای ثبت مراجعه کند و همزمان نیز شکایت کیفری طرح نماید عمل وی خلاف نبوده و رجوع به اجرای ثبت در مقام مطالبه حقوق خصوصی، انصراف از شکایت تلقی نمی شود

بنابراین جهت وصول حقوق خصوصی خود می تواند به اجرای ثبت مراجعه و صادر کننده چک بلامحل را از طریق طرح شکایت کیفری تحت تعقیب قراردهد و این دواقدام مخالف با یکدیگر نخواهد بود،
ولیکن از نظر حقوقی مطالبه وجه چک از دو مرجع بطور همزمان امکان پذیر نیست. اگر خواهان در پرونده مطالبه وجه چک اقدام به طرح دادخواست حقوقی نماید، نمی تواند به اجرای ثبت مراجعه کند و بالعکس، در این صورت دعوی خواهان در دادگاه قابل استماع نیست،موفق باشید