مشاوره حقوقی رایگان - مالکیت زمین موات و گرفتن سند ان

زمین زراعی از سال 1331دراختیار پدر بزرگ بنده بوده ودرآن کشت وکار میکرده والان به بنده ارث رسیده که جهت دریافت سند زمین اقدام کردم میگویند موات شده چون به مدت 30 سال ( ازوقتی به بنده ارث رسیده ) کشت وکاری نکرده بودم بخاطر همین موات اعلام کرده اند ضمنا 2 ساعت اب . از قنات موجود در منطقه سهم دارم و اخیرا زمین مذکور جزو حوزه شهری شده حال میخواستم بپرسم
ایا راهی برای مالکیت ان زمین وجود دارد؟ و چطوری ؟

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام ‌
بله
چون زمین شما در محدوده شهر قرار گرفته و موات اعلام شده به اداره راه و شهرسازی واگذار شده است و ابتدا باید مشخص گردد که در ‌مورد اراضی ، ایا رای کمیسیون ماده 12
و یا رای کمیسیون ماده 56 صادر شده است یا خیر
و ...

و سپس باید با توجه به مستندات و دلایل دادخواست اعتراض به طرفیت اداره راه و شهرسازی و یا اداره منابع طبیعی اقامه گردد و

جهت اظهارنظر دقیق ‌حقوقی و ارائه راهکار قانونی نیاز به بررسی جزئیات موضوع میباشد
میتوانید تماس بگیرید

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

باید در کمیسیون ماده 12 با استفاده از ادله مختلف اعم از نظریه کارشناس رسمی دادگستری، نقشه های هوایی، استشهاد محلی، اسناد مالکیت و شیوه دخل و تصرف خود در زمین احیاء و عمران و آبادی زمین مورد نظر خود به تاریخ قبل از 1358/04/05 را اثبات نمایید.

کمیسیون مزبور نیز چنانچه سابقه عمران و احیاء را قبل از تاریخ فوق احراز کند در واقع زمین موات محسوب نگردید و مکلف به استرداد زمین مذکور و ابطال اسناد خود است.