مشاوره حقوقی رایگان - عکس دار کردن شناسنامه

سلام من یه دختر 17 ساله هستم که ایران به دنیا اومدم مادرم ایرانی هست اما پدرم افغانستانی،پدرم یه شناسنامه جعلی داشت که اون رو شد و قضیشم تموم شد.
من باید تا 18 سالگی شناسنامم عکس دار بشه و به برادر بزرگ دارم که 25 سالشه هنوز شناسنامش عکس دار نیست ولی من میترسم حالی نتونم مدرک دیپلمم رو بگیرم و این برام یه موضوعی شده که هر ثانیه تو فکرمه و ولم نمیکنه واقعا نمیتونم بهش فکر نکنم چون اگر برم بخوام عکس دار کنم به شناسنامه پدر نیاز دارن که بابام نداره ولی از خودم و بقیه اعضای خانواده اصلی هستن و چون ایران به دنیا اومدیم و بزرگ شدیم ایرانی حساب میشیم قطعا .
مامان بابای منم حتی یه بار توی زندگیشون نرفتن حتی تلاش کنن که ببینن میشه شناسنامه رو درست کرد یا نه چون اصلااا براشون مهم نیست ولی از آدم انتظار دارن .

راهی هست که بشه این قضیه رو درست کرد و شناسنامه رو عکس دار کرد،مدرک گرفت بدون شناسنامه پدر؟
لطفا راهنمایی کنید خواهش میکنم

پاسخ ها :

ابوالفضل میر جوادی

جناب آقای ابوالفضل میر جوادی :

با توجه به صدور شناسنامه برای شما و داشتن کد ملی ؛ مشکلی ایجاد نخواهد شد

یاسین علی رحمانی

جناب آقای یاسین علی رحمانی :

با توجه به جعلی بودن شناسنامه پدرتان هر شناسنامه ای که به تبع آن صادر شده باطل است شما بعد از 18سالگی به استناد ماده واحده مادر ایرانی اقدام نمایید

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

سلام
می‌توانید با ارائه مدارکی مثل شناسنامه مادر، گذرنامه، شناسنامه برادر بزرگ‌تان و یا هر مدرک دیگری که نشان دهنده هویت و تاریخ تولد شما باشد، به ثبت احوال مراجعه کنید و درخواست تغییر وضعیت شناسنامه خود را ثبت کنید.

همچنین، اگر پدر شما دارای شناسنامه ایرانی نیست، می‌توانید با ارائه مدارک دیگری مثل شناسنامه مادر و یا هر مدرک دیگری که هویت و تاریخ تولد شما را نشان دهد، به اداره ثبت احوال مراجعه کنید و درخواست تغییر وضعیت شناسنامه خود را ثبت کنید.