مشاوره حقوقی رایگان - اقامه دعوای ارثی جهت تقسیم ترکه بدون گواهی انحصار وراثت

درود بر شما، پرسش من این است که در چه حالتی میتوان بدون اخذ گواهی انحصار وراثت جهت اثبات مالکیت مشاعی و خصوصاً تقسیم ترکه در دادگاه اقامه دعوا کرد؟ در مورد ما، مورث حدود 90 سال پیش درگذشته و هیچ سابقه سجلی در اداره ثبت احوال ندارد و حتی گواهی فوت هم ندارد. آیا با صرف استشهادیه، دعوای ما در دادگاه علیه وراث دیگر قابل استماع است؟

پاسخ ها :

مهسا ستایش نیا

سرکار خانم مهسا ستایش نیا :

با سلام در دعوای که وراث طرح میکنند گواهی انحصار وراثت لازمه . و هم چنین در دعوای شما اثبات نسب هم لازمه

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام
خیر
برای اقامه دادخواست تقسیم ترکه
، شما باید ابتدا درخواست انحصار وراثت را مطرح نمایید و