مشاوره حقوقی رایگان - استرداد جهیزیه

با سلام و احترام
من در سال 96 دادخواستی مبنی بر استرداد جهیزیه، عین مال و در صورت تلف شدن قیمت آن را به دادگاه (شورای حل اختلاف) با سقف 15 میلیون تومان تقدیم کردم. بعد از کلی جلسات حکم 93 قلم از اجناس صورت جهیزیه رو گرفتم
با مأمور منتخب برای گرفتن جهیزیه رفتیم ولی چیزی جز پنکه و یخچال که مستهلک بود وجود نداشت و اگر هم بود برای من نبود و صورتجلسه شد
بعداز کلی کش مکش با شورای حل اختلاف و اجرای احکام کارشناس مربوطه تعیین شد. الان کارشناس عنوان کرده که قیمت اجناس رو تا سقف 15 میلیون و به قیمت دست دوم محاسبه میکنه...
سؤالم اینه که من نمیتونم هزینه اجناس جهیزیه رو به قیمت امسال(98) و نو بگیرم و حتماً باید تا سقف 15 میلیون و دست دوم باشه؟
چون صورت جهیزیه برای سال 80 تنظیم شده و 18 سال میگذره
اما نزدیک 9 سال امانت دست طرف مقابل بوده
ممنون میشم اگر به سؤالم پاسخ بدید.
با تشکر

پاسخ ها :

یک وکیل

جهیزیه جهت استفاده زوجین بوده و نوعی هبه به شمار می آید بنابراین اگر چیزی مستهلک شده قابل مطالبه نیست