مشاوره حقوقی رایگان - انفساخ قرارداد و وجه التزام

سلام
بنده یک واحد اپارتمان فروختم به مبلغ 9میلیارد،خریدار دو میلیارد به بنده داد و مقرر شد طبق توافق الباقی اقساط سر تاریخ پرداخت،وچکها ثبت شود،و طبق توافق قسمت توضیحات مبایعه نامه مقرر شد(که در صورت عدم انجام هر یک از تعهدات خریدار(پرداخت اقساط،عدم وصول هریک از چکهای قرارداد در هر صورت و عدم ثبت چکها این قرارداد منفسخ و از درجه اعتبار ساقط میباشد و مبلغ 1میلیارد به عنوان وجه التزام از طرف خریدار به فروشنده پرداخت میگردد و الباقی ثمن خریدار پس از فروش مورد معامله و پس از کسر وجه التزام به خریدار عودت داده میشود)،الان خریدار از پرداخت اقساط و همچنین ثبت چکها خود داری کرده و بنده دوبار به ایشان اظهار نامه دادم و بعد دادخواست تایید انفساخو از دادگاه خواستم
1.ایا انفساخ حادث شده است و یا خیر؟
2.وجه التزامو میتونم مطالبه کنم و یا خیر؟
3.قاضی محترم میتونه وجه التزامو تغییر بده یا خیر
با تشکر از همه وکلای عزیز

پاسخ ها :

بهنام اسکندرزاده

جناب آقای بهنام اسکندرزاده :

اگر شرط ضمن عقد محقق شده قرارداد منفسخ است
بلی می توانید
نمی تواند

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام
بله با توجه به اظهارات شما قرارداد منفسخ شده است
مطالبه مبلغ وجه التزام بستگی به مفاد و شروط قرارداد خواهد داشت
تغییر خیر ولی ممکن است به مبلغ وجه التزام رای داده نشود