مشاوره حقوقی رایگان - انفساخ قرارداد و مطالبه وجه التزام قرارداد

سلام
بنده یک واحد اپارتمان به مبلغ9میلیارد فروختم،خریدار مبلغ 2میلیارد تومان پرداخت کرد و مقرر شد الباقی مبلغو طی دو قست2میلیاردی دیگر و پنج فقره چک پرداخت نمایید،در قسمت توضیحات مبایعه نامه مقرر شد(در صورت عدم انجام هر یک از تعهدات خریدار(پرداخت اقساط،ویا عدم وصول هریک از چکها در تاریخهای مندرج ویا عدم ثبت چکها قرارداد منفسخ و از درجه اعتبار ساقط میباشد و مبلغ یک میلیارد تومان به عنوان وجه التزام از طرف خریدار به فروشنده پرداخت میگردد و الباقی ثمن خریدار پس از فروش مورد معامله و پس از کسر وجه التزام به خریدار عودت داده میشود)،و خریدار هیچ کدام از اقساط رو پرداخت نکرد و هیچ کدام از چکهارم ثبت نکرد و بنده با ارسال دو اضهارنامه حدوث انفساخو به ایشان اعلام کردم و در اخر دادخواست تایید انفساخو از دادگاه محترم خاستم،یه چند سوال از شما وکلای عزیز داشتم
1.ایا انفساخ حادث شده است؟
2.ایا قاضی وجه التزامو میتواند تغییر دهد؟
3.در صورت انفساخ ایا خریدار باید دادخواست مطالبه وجه مطرح کند یا رویه دیگری هست؟
4.ایا با تایید انفساخ قاضی میتواند وجه التزام را رد نماید؟
ممنون از زحمات شما و وقتی که برای مردم میزارید

پاسخ ها :

بهنام اسکندرزاده

جناب آقای بهنام اسکندرزاده :

طبق شرایطی که گفتید بلی
خیر
دادخواست مطالبه وجه
خیر

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

بله انفساخ خود به خود حاصل می شود و تحقق آن نیاز به اظهار اراده نیست و شما ملزم میشوید ثمن پرداختی را به خریدار برگردانید