مشاوره حقوقی رایگان - اثبات رابطه کارگری و کارفرمایی

بنده طراح هستم، و سفارشات مازاد خودم را بصورت پیمانی با طراحان و عکاسان مختلف برون سپاری می کنم. بطوری که به دونفر از طراحان طی مدت 3 - 4 سال ماهیانه یا دوماه یکبار پروژه هایی ارجاع میدادم و بعد از هر پروژه دستمزد آن را پرداخت می کردم. (این روش بعنوان کار فریلنسری مرسوم است)
پروژه ها گاهی غیر حضوری در منزل طراح انجام و ارسال می شده و گاهی بدلیل محدودیت زمان، بصورت حضوری در دفتر بنده و با کامپیوتر بنده یا لپ تاپ خودشان.
اکنون یکی از ایشان در اداره کار شکایتی از بنده کرده با این مضمون که من کارمند ایشان بوده ام و مطالبه حق و حقوق و سنوات و بیمه و ... دارد.
...
با توجه به اینکه پرداخت ها راس زمان و دوره های ثابتی نبوده، و مبالغ هم بر مبنای هر پروژه متفاوت بوده است،
آیا این نوع کار کردن، قابل اثبات بعنوان رابطه کارگر و کارفرمایی است یا خیر.
چگونه باید از خودم دفاع کنم؟

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
وجود رابطه کارگر و کار فرمایی را کارگر باید اثبات کند
با مستندات واریزی
انعقاد قرارداد شفاهی و کتبی
شهادت شهود
تحقیق محلی.....

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
از طریق اداره کار موضوع را پیگیری کنید