مشاوره حقوقی رایگان - تابعیت ایران

با سلام
من افغانستانی هستم ولی تو ایران بدنیا اومدم و همینجا هم بزرگ شدمـو اصلا نرفتم افغانستان و همینجا هم تحصیل کردم و در حال تحصیلم
و طبق جست و جوهایی داشتم طبق ماده ۹۷۹ قانون مدنی تمام شرایطشم داشتم و دنبال تابعیت ایرانم...
میخواستم بدونم ایا اصلا تحقیقاتم درست بوده؟
اصن یه همچین چیزی هست؟
تابعیت ایران رو میدن به من؟
اگه اره که ممنون میشم راهنماییم کنین
موفق باشین....

پاسخ ها :

یک وکیل

اگر شما 18 ساله تمام هستید و پنج سال متوالی یا متناوب در ایران اقامت داشته اید و فرار از خدمت ندارید و در هیچ کشوری جرمی غیر از جرم سیاسی مرتکب نشدید می توانید درخواست تابعیت بدهید.

محمدیار ابراهیمی

جناب آقای محمدیار ابراهیمی:

در صورتی که تمایل به اطلاعات در این خصوص دارید تماس تلفنی بگیرید

مهدی جهرمی

مهدی جهرمی:

بعد از رسیدن به 18 سال باید تقاضا به هیئت دولت داده بشه از طریق استانداری و شرط سربازی داره(انجام خدمت تحت سلاح)

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

1- اگر مادرتان ایرانی باشد تحت هر شرایطی می توانید تابعیت ایرانی تحصیل نمایید منتها باید ظرف 1 سال از تاریخ 18 سالگی اقدام نمایید.
2- اگر پدر و مادرتان هر دو افغان باشند اما در ایران متولد شده باشند و گواهی ولادت قانونی ولادت در خاک مقدس ایران را نیز داشته باشند باز هم شما می توانید تحصیل تابعیت ایران عزیز را بنمایید.
3- اگر پدر و مادرتان به صورت قانونی وارد خاک مقدس جمهوری اسلامی ایران شده باشند(با پاسپورت و ویزای مهر شده) و شما هم در زمان ولادت در ایران پهناور به دنیا آمده باشید و این ولادت منتج به دریافت گواهی ولادت از سازمان ثبت احوال و وزارت کشور شده باشد. شما می توانید درخواست تابعیت جمهوری اسلامی ایران را به امور اتباع تقدیم نمایید.

محسن رسولوی بنیسی

جناب آقای محسن رسولوی بنیسی:

با سلام؛ کلیه اتباع خارجی طبق ماده 979 قانون مدنی می‌توانند در صورتی که دارای شرایط ذیل باشند تقاضای تحصیل تابعیت ایران را داشته باشنند. 1. به سن 18 سال تمام رسیده باشند.

2. پنج سال اعم از متوالی یا متفاوت بصورت قانونی در ایران ساکن بوده باشند.

3. فراری از خدمت نظامی در کشور متبوع خود نباشد.

4. در هیچ مملکتی به جنایت مهم یا جنایت غیرسیاسی محکوم نشده باشد.
مراحل اخذ تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران

افرادی که متقاضی تحصیل تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران باشند می‌توانند در صورت شرایط مندرج در ماده 979 قانون مدنی، درخواست تابعیت خود را به اداره تابعیت وزارت امور خارجه در مرکز و یا دفاتر امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری‌های سراسر کشور تسلیم کنند.

امتیازات و محدودیت‌هایی اشخاصی که تحصیل تابعیت ایران را کرده‌اند

اشخاصی که تقاضای تابعیت ایرانی کرده‌اند از کلیه حقوقی که برای ایرانیان مقرر است بهره‌مند می‌شوند ولی نمی‌توانند به مقامات ذیل نائل شوند:

1. ریاست جمهوری و معاونین وی

2. عضویت در شورای نگهبان و ریاست قوه قضائیه

3. وزارت و کفالت وزارت و استانداری و فرمانداری

4. عضویت در مجلس شورای اسلامی

5. عضویت در شوراهای استان و شهرستان و شهر

6. استخدام در وزارت امور خارجه و نیز احراز هرگونه پست و یا ماموریت سیاسی

7. قضاوت

8. عالی‌ترین رده فرماندهی در ارتش و سپاه و نیروی انتظامی

9. تصدی پست‌های مهم اطلاعاتی و امنیتی