مشاوره حقوقی رایگان - تقسیم ماترک

با سلام
پدربزرگ بنده سال 1363فوت نموده اند که وراث وی شامل 2پسر و 5دختر میباشند و ارث باقیمانده از وی شامل 16هکتار زمین کشاورزی (زمینها وقف خاص میباشند که پدر بزرگ ما صاحب نسق است) که از زمان فوت ایشان در تصرف پسرها(2نفر) میباشند و حال که ما وراث دیگر(دختران) خواهان تقسیم ماترک و اجرت المثل هستیم آنها با متولی موقوفات خاص منطقه قرارداد اجاره ثبت کرده اند سوال این است که آیا متولی این اختیار رادارد که با نصفی از وراث قرارداد تنظیم نماید یا نه باید با همه وراث هر کدام به نسبت سهم خود قرارداد ثبت نماید.و تکلیف سهم ما از این زمینها چه میشود

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام
خیر
شما باید ابتدا درخواست انحصار وراثت را مطرح نمایید
و بعد دادخواست تقسیم ترکه را به طرفیت تمام ورثه اقامه نمایید
امکان مطالبه اجرت المثل ایام تصرف و خلع ید وجود خواهد داشت

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
خیر چنین حقی وجود ندارد. بنابراین توصیه می‌شود نسبت به اخذ گواهی انحصار وراثت از شورای حل اختلاف آخرین محل اقامت متوفی اقدام بفرمائید. سپس بر اساس آن، دادخواست به خواسته تحریر ترکه را به ثبت برسانید و در نهایت دادخواست به خواسته‌های تقسیم ترکه و فروش مال مشاع را در یکی از دفاتر خدمات قضایی به ثبت برسانید. وانگهی شما می‌توانید دادخواست به خواسته‌های خلع ید و اجرت‌المثل ایام تصرف به طرفیت دو برادر نیز به ثبت برسانید.

مهدی مقدم

جناب آقای مهدی مقدم :

سلام. بدوا انحصاروراثت اخذ ودرمرحله بعد دعوی تقسیم ترکه مطرح نمایید.

فاطمه اسپرهم

سرکار خانم فاطمه اسپرهم :

سلام خیر قرارداد باطل است و باید با تمام وراث قرارداد امضا کندابتدا گواهی انحصار وراثت اخذ کنید و بعد دادخواست تقسیم ترکه
همچنین دعوای خلع ید و مطالبه اجرت المثل و ابطال قرارداد متولی و برادران