مشاوره حقوقی رایگان - زندانی قتل شبه عمد

با سلام
من مدتی پیش با یک عابر پیاده با وسیله نقلیه شخصی تصادف کردم و عابر فوت کرد .من مقصر تصادف شناخته شدم و تاریخ تشکیل دادگاه هم مشخص شد.
می خواستم بدونم حکم دادگاه تو موارد مشابه مورد من معمولا چیه و اگر واسه من دادگاه حکم حبس در نظر بگیره آیا این حکم زندانی بدون رضایت اولیای دم متوفی قابل خرید هست یا نه
در ضمن حتما باید بخشی از زندانی را در زندان بود یا نه

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام" در فرض سؤال مجازات قتل غیر عمدی ناشی از تخلفات رانندگي مطابق ماده 714 قانون تعزیرات 6 ماه تا سه سال حبس و نیز پرداخت دیه در صورت مطالبه از ناحیه اولیای دم خواهد بود و حبس مزبور از جهت اعمال جنبه عمومی جرم خواهد بود و حبس مذکور باصطلاح عوام قابل خرید و فروش نیست اگر چه قاضی محترم رسیدگی کننده به پرونده در صورت حدوث جهات تخفیف می تواند مجازات مذکور را تقلیل و یا تبدیل به مجازاتی نماید که به حال متهم مناسبتر باشد .

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

تصادفات وسایل نقلیه در قانون در زمره جنایات غیر عمد شناخته شده است از این رو تا دو سال حبس تعزیری و دیه در صورت مطالبه خانواده متوفی برای فردی که مقصر شناخته شود در نظر گرفته شده است.
پیشنهاد می شود برای نحوه ورود به دادگاه و همچنین نحوه مواجه با مقام قضا حتما با وکیل مشاوره نمایید زیرا حبس اعلام شده در این خصوص بسته به نظر قاضی است به این مفهوم که قاضی می تواند بنا به شرایطی از صدور حکم حبس خودداری نماید