مشاوره حقوقی رایگان - صدور چک بلامحل

باسلام من یک چک به مبلغ 50میلیون تومان از شخصی که قرار بود با هم کار کنیم یکسال پیش دریافت نمودم و سر تاریخ برگشت کردم و از ایشان شکایت کیفری کردم آیا او میتواند ثابت کند که چک وعده دار بوده و شکایت کیفری را کنسل کند؟ چگونه میتواند ثابت کند چون قراردادی بین ما نوشته نشد؟ آیا من میتوانم به جرم خیانت در امانت از ایشان شکایت کنم چون قرار بود پول منو به شخص دیگری برساند و چک برایم دریافت کند اما بعد فهمیدم پول را خودش برداشته و باهاش کار میکند؟ اگر ثابت کند چک وعده دار بوده و از کیفری دربیاید آیا دادگاه هزینه ی تمبر بنده را پس میدهد؟پیشاپیش از زحمات شما سپاسگذارم.

پاسخ ها :

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

ما در قانون چک وعده دار نداریم و باید در زمان سررسید پاس شود- دادگاه هزینه تمبر را عودت نمی دهد اما از محکوم دعوی معادلش را اخذ می نماید. در صوت اثبات موضوع در خصوص امانی یا ضمانتی بودن چک مقوله کیفری بودن چک هم منتفی می شود اما دین حقوقی پا برجاست

یک وکیل

سلام" 1- با ارائه دلایل و مستندات قانونی ممکن است 2- عمل ارتکابی وصف خیانت در امانت ندارد و مبلغ پرداختی بعنوان قرض الحسنه محسوب می شود که در ازای آن چک دریافت شده است 3-خیر