مشاوره حقوقی رایگان - رای نفقه دادگاه

سلام من درخواست نفقه دادم و شوهرم بلافاصله الزام به تمکین فرستاد دادگاه،
بعد از جلسه اول رسیدگی و اظهارات من و شوهرم ، با اینکه من حکم محکومیت شوهرم در مورد ضرب و جرح و محکوم شدن به پرداخت دیه را به قاضی دادم، قاضی اینطوری رای داده:
در مورد قسمت اول درخواست نفقه خودم:
پس از نوشتن اظهارات من اینطوری نوشته: نظر به اینکه پرداخت نفقه زوجه فرع بر تمکین است و خواهان و زوج منزل مشترک را بدون دلیل ترک نموده و دلیل و مدرک مبنی بر اخراج منزل و عدم تمکین ارايه نداده و صرف یکبار درگیری زن و شوهر و حکم صادره دلیل بر عدم تمکین نمی باشد و زوجه بازگشت به منزل را مشروط اعلام نموده و در منزل مادری زندگی می کند لذا با توجه به مراتب فوق دعوی خواهان زوجه را غیروارد مستندا به مواد 2-197 قانون ایین دادرسی مدنی و 1257 قانون مدنی حکم به بی حقی خواهان صادر و اعلام می گردد و اما در خصوص دادخواست تمکین با توجه به محتویات پرونده نظر به اینکه در روابط زوجیت ریاست خانواده از خصایص شوهر است و زن باید در منزلی که شوهر تعیین می کند سکنی گزیند مگر انکه اختیار تعیین منزل به زن داده شده باشد و یکی از حقوق و تکالیف زوجین تمکین زن از شوهر است و محل زندگی زوجین در شهرستان بوده است که زوجه الان در شهر دیگری در منزل مادری زندگی میکند و اثاث خود را مسترد نموده است و در تمکین زوج نیست لذا با توجه به موارد فوق و احراز رابطه زوجیت و با توجه به مهیا بودن مقدمات تمکین دعوی خواهان زوج وارد و مقرون بر صحت اعلام مستندا به مواد 1102-1114-1108 قانون مدنی حکم به محکومیت زوجه به تمکین از زوج صادر و اعلام می دارد نظارت بر حسن اجرای حکم و اینکه منزل و اثاث البیت تهیه شده مناسب با شان زوجه و در حد متعارف می باشد و تایید ان به اجرای احکام حقوقی شهرستان محل زندگی زوج واگذار میگردد.

برای این رای چجوری میتونم اعتراض کنم؟ در مورد اینکه درخواست منو غیروارد اعلام کرده ؟ و حکم به بی حقی من داده؟؟
و اینکه نفقه فرع بر تمکین است یعنی چی؟ و اینکه ریاست جزء خصایص شوهره!! و زن باید هرجا شوهر تعیین کند سکنی گزیند!!!
شوهر من الان در منزل پدرش زندگی میکند و خونه و اثاثی ندارد و دروغ گفته به دادگاه تا نفقه رو رد کند.. منم در اصل میخوام که برای نفقه و تهیه و منزل و اثاث ، شوهرم از شهرستان بیاد اینجا و اینجا منزل و اثاث تهیه کند و در مورد اینکه تمکین کردن زوجین از هم جزو وظایفشونه ، هم زن از شوهر و هم شوهر از زن ، با توجه به مواد قانونی که داخل رای نوشته... باتوجه به اینکه شوهرم دست به زن دارد و بددل و بددهن هست و در این مدت شش ماه جدا زندگی کردن مان هیچگونه خرج و هزینه ای برای من و فرزند دخترم نفرستاده حتی یارانه مان را در این مدت استفاده می کند!! و من رای دادگاه کیفری رو به قاضی نفقه دادم!!
لطفا راهنمایی ام کنید من کمتر از پانزده روز دیگر وقت دارم برای تجدید نظر

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام
١-صرف اعلام اين مطلب در دادگاه از سوي زوجه مبني بر عدم تمكين و يا مشروط نمودن تمكين به حصول و تحقق شرط/ شرايط مختلف عموما منجر به محكوميت و الزام زوجه به تمكين ميشود
٢- عدم سكونت مشترك با زوج نيز همينطور مگر با اثبات سوء رفتار از سوي زوج
بنظر من بنا بر تجربه ، بايد در مرحله تجديد نظر بر دلايل محكمه پسند ترك منزل بيشتر تاكيد نماييد هرچند راي قطعي عليه همسرتان داريد چون در اينگونه موارد بعضي از شعب د خ استدلال ميكنن كه زوج در راي محكوم شده حالا به ديه ..... لذا براي تاثيرگذاري ان راي بهتر بود بر عوامل جبري شما به ترك زندگي مشترك حتي با تعرفه شهود اصرار مي داشتيد
( كاش در اينجا به ان عوامل اشاره مي كرديد )