مشاوره حقوقی رایگان - اجرت المثل

سلام و عرض ادب.
مادر من قبل از فوت پدرم از طریق مراجع قانونی اقدام به دریافت اجرت المثل ایام زوجیت کردند منتها چون پدرم قبل فوت محجور بودند بنده از طرف اداره سرپرستی به عنوان قیم انتخاب شدم. با توجه به اینکه اموال پدرم در زمان حیاتشون تقسیم شده بود عملا چیزی جز اثاث خونه واسه معرفی مال جهت اجرت المثل باقی نمونده بود. البته اینم عرض کنم که مادرم تو خونه ای که قبلا مال پدرم بود و الان تقسیم شده زندگی میکنه و از طرف وراث بهش وکالت داده شده تا زمان حیاتش اونجا زندگی کنه. بنده چون 4 تا برادر ناتنی دارم واسه اینکه اختلاف پیش نیاد مساله اجرت المثل رو بهشون نگفته بودم منتها چون خونه رو فروختیم و فعلا خونه در تحویل مادرم هست و بخاطر اصرار اونا واسه تقسیم اثاث خونه مجبور شدیم بهشون قضیه رو بگیم. ما تمام کارهای اجرت المثل رو بصورت کاملا قانونی از دادخواست گرفته تا قیم و هیات سه نفره کارشناس و آگهی تو روزنامه جهت مزایده رو بصورت کاملا قانونی انجام دادیم. منتها اونا از ما شکایت کردند و وکیلشون با من تماس گرفت که از اونجایی که پدرتون قبل از فوت برادر بزرگتونو وصی انتخاب کرده انتخاب شما بعنوان قیم غیر قانونیه و این حکم کلا باطله! در حالی که ما از انتخاب برادر بزرگتر بعنوان وصی کاملا بی اطلاع بودیم و همچنین 4 سال از رای دادگاه میگذره. البته این نکته رو هم عرض کنم که مادر اون چهار ناتنی حدود 45 سال پیش فوت شده. الان اونا ادعا میکنن که تو اون خونه مادر ما کلی طلا و جواهر داشته در حالی که اصلا اینطور نیست و فقط ادعای کاذبه واسه مشکل درست کردن. رفتن دادخواست دادن و از طرف شورای حل اختلاف احضاریه انداخته بودن خونه مادرم منتها من نرفتم. سوالم اینه که آیا اونا با این ادعای کاذب طلا و جواهر و همچنین قضیه وصی که وکیلشون مطرح کرد میتونن کاری انجام بدن و رای اجرت المثل رو باطل کنن؟

پاسخ ها :

طاهر  جاويداني

جناب آقای طاهر جاويداني :

باسلام.انتخاب وصی برای اعمال بعد فوت می باشد.درحالیکه رای اجرت المثل درزمان حیات شوهر صادر گردیده است.لذا ادعا ازاین منظر فاقد وجاهت قانونی است.