مشاوره حقوقی رایگان - در خصوص ماده 522 و نظریه مشورتی شماره 5523/7 مورخ 7/7/1382 و فرمول قید در آن

سلام با توجه به اینکه مدرک کارشناسی ریاضی محض از دانشگاه باهنر کرمان دارم پس اعلام می کنم که من از شخصی مبلغ 39 میلیون تومان طلبکار بودم که در سال 80 بر علیه ایشان اجراییه صادر شد محکوم علیه در سال 84 تقاضای اعسار کردند که مورد قبول قرار گرفت محکوم علیه در موعد مقرر اقساط خود را نپرداختند و فقط در سال 88 مبلغ 10 میلیون و در سال 90 مبلغ 17 میلیون پرداخت کرده و از پرداخت الباقی بدهی خودداری نمودند در سال 94 از محکوم علیه بجرم بدروغ خود را معسر قلمداد نمودن بر خلاف واقع در زمان تقدیم دادخواست اعسار سال 84 شکایت که دادگاه بدوی و تجدید نظر حسب ماده 16قانون محکومیت مالی حکم اعسار ایشان را از زمان صدور بلا اثر نمودند و بعد از آن قاضی اجرای احکام دستور که حسب ماده قانونی و نظریه مشورتی فوق دین محکوم علیه به نرخ روز محاسبه شود ولی حال بعد از آمدن قاضی جدید اجرای احکام دستور داده که کلیه محاسبات قبلی ملغی و اجرای احکام خسارت تاخیر مبلغ 10 میلیون را تا سال 88 و مبلغ خسارات تاخیر تادیه مبلغ 17میلیون را تا سال 90 حساب کنند و مبالغ پرداختی 10و 17 میلیون را از اصل بدهی 39 میلیون کسر کنند و الباقی 39 میلیون خسارات آنرا از زمان سررسید تا سال 98 محاسبه و پرداخت کنند و در مورد خسارت تاخیر تادیه مبالغ 10 و 17 میلیون همان خسارت تاخیر سال 88 و 90 را به اینجانب بدهند نه تا سال 98 به ایشان گفتم 1_شما با این دستور تفاوت ارزش ریالی از سال 88و90 تا سال 98 را در نظر نگرفته اید و با این دستور دین بنرخ روز محاسبه نمی شود 2_ و در ضمن حسب فرمول قید در نظریه مشورتی و منطق ریاضی مبالغ پرداختی حدود 8 و 10 سال پس از زمان تاریخ سررسید می باشد طبق قانون شما نمی توانید اعلام کنید که این مبلغ در سال 80 پرداخت شده هست 3_ تقاضای کارشناس حسابداری کردم که طبق قانون و حسب ماده و نظریه مشورتی فوق بر اساس تاریخ پرداخت مبالغ توسط محکوم علیه براساس تناسب کسر خسارت تاخیر تادیه و اصل بدهی دین محکوم علیه را بنرخ روز محاسبه کند که قاضی قبول نکرد لطفا مرا رهنمایی کنید چکار کنم و اگر نکات مبهمی هست بمن اعلام تا توضیح دهم

پاسخ ها :

طاهر  جاويداني

جناب آقای طاهر جاويداني :

باسلام.دستورقاضی بعدی اجرای احکام کاملا درست بوده یعنی خسارت تاخیرتادیه 12میلیون تومان از زمان دادخواست تا زمان اجرای حکم وتاخیرتادیه 10 و17میلیونی اززمان دادخواست تا زمان پرداخت محاسبه میگردد.