مشاوره حقوقی رایگان - سهم الارث مادربزرگ

با سلام.
من مادر پدریم 8 ساله فوت کرده. تک فرزند زن اول پدربزرگ پدرم بود. پدرش از زن دومش نیز صاحب 3 تا پسر و یک دختر شد. یعنی دایی ها و خاله پدرم میشن.
دایی های پدرم زمین ها و باغ های موجود را بین خود تقسیم کردن و هیچ سهمی به مادربزرگ من ندادن. حالا دوتا سوال دارم.
1. پدرم میتونه ادعای ارث بکنه از دایی ها و خاله خودش
2.ایا سهم فرزند زن اول با سایر فرزندان از زن دوم برابره ؟ یعنی اینکه باید کل ارث باید تقسیم بر 2 بشه و یک قسمت رو بدن به فرزند زن اول؟

پاسخ ها :

طاهر  جاويداني

جناب آقای طاهر جاويداني :

باسلام. بله. باید دادخواست مطالبه بهای ثمنیه(اگرهمسردوم پدربزرگ درزمان فوتش زنده بود باید مطالبه بهای یک شانزدهم)رابطرفیت تمامی ورثه پدربزرگ(اگردرقیدحیات هستند والا بطرفیت وراث متوفی)تقدیم نمایید.