مشاوره حقوقی رایگان - شکایت چک برگشت خورده

باسلام
چکی که بنام خانم الف صادر شده (کلمه حواله کرد نیز قلم زده شده است) و توسط اقای ب برگشت شده، طرح شکایت در حالت ذیل ممکن است به چه آرایی منجر شود؟
1- خانم الف طرح دعوی کند
2- آقای ب طرح دعوی کند
و اینکه مدت زمان طرح دعوی برای دریافت؟ اصل و جریمه تاخیر چه مدتی هست؟
و آخر اینکه در چه صورت برای اینگونه دعوی خوانده محکوم به پرداخت تاخیر تادیه نیست.
ممنون از لطف و راهنماییتون

پاسخ ها :

حبيب  آلبوغبيش

جناب آقای حبيب آلبوغبيش :

با سلام
با توجه به عدم امکان تایپ در صورت تمایل جهت مشاوره با اینجانب تماس بگیرید

اميرحسين صادقي

جناب آقای اميرحسين صادقي :

درود بر شما
صادرکننده چک به محض صدور این سند تجاری مکلف به تأمین وجه چک در حساب بانکی در حق دارنده است و دارنده چک اعم است از آن شخصی که چک به حواله کرد او صادر شده و اشخاص ثالت، لذا خط زدن حواله کرد در متن چک مانع انتقال آن به ثالث نیست. بنابراین در هر صورت دعوی توسط هر شخصی که دارنده چک بوده و گواهی عدم پرداخت از بانک دریافت نموده باشد قابل طرح است و در نوع حکم و مدت زمان رسیدگی به پرونده تاثیری ندارد.
مدت زمان رسیدگی به دعوی در دادگستری شهرهای مختلف با هم مساوی نیست و نمی توان به این صورت کلی تخمین زد.
در هر صورت صادرکننده چک به پرداخت اصل وجه چک بانضمام هزینه دادرسی و خسارت تأخیر تأدیه مطابق نرخ شاخص بانک مرکزی و حق الوکاله وکیلِ خواهان طبق تعرفه قانونی خواهد شد
مگر اینکه خواهان هر یک از این موارد را مطالبه ننماید و یا صادرکننده دلیل موجه قانونی بر عدم استحقاق دارنده چک نسبت به تمام این موارد را به دادگاه اعلام و اثبات نماید.
پیروز باشید