مشاوره حقوقی رایگان - ازدواج بدون اذن پدر

سلام وقت بخیر،
با توجه به شرایط کنونی جامعه اگر بخواهم بدون اذن پدر ازدواج کنم، از چه طریقی باید اقدام کنم و چه بازه ی زمانی دقیقا برای نتیجه ی حکم دادگاه زمان میبره؟؟ ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
همچنین اینکه باید بگم خواهر بزرگتر من هم از همین طریق اقدام کردن، ایا این شامل تخفیف در درخواست برای من نمیشه؟

پاسخ ها :

یک وکیل

در این خصوص راهکار آن را ماده 1043 قانون مدنی چنین پیش بینی نموده که گرچه اجازه ازدواج دختر دوشیزه با پدر اوست، لیکن چنانچه شخص هم تراز و هم کفوا خودش را پیدا کرد می تواند با معرفی به دادگاه خانواده نسبت به ثبت ازدواجِ رسمی اقدام کند.((ماده 1043 قانون مدنیماده 1043 قانون مدنی
نکاح دختر باکره اگرچه به سن بلوغ رسیده باشد موقوف به اجازه پدر یا جد پدر او است و هر گاه پدر یا جد پدری بدون علت موجه از دادن اجازه مضایقه کند اجازه او ساقط و در این صورت دختر می تواند با معرفی کامل مردی که می خواهد با او ازدواج نماید و شرایط نکاح و مهری که بین آنها قرار داده شده پس از اخذ اجازه از دادگاه مدنی خاص به دفتر ازدواج مراجعه و نسبت به ثبت ازدواج اقدام نماید.
و فرم دادخواست آن بدین طریق است
نمونه دادخواست اجازه ازدواج بدون اذن پدر
تعیین خواسته و بهای آن: صدور حکم بر اجازه ي ازدواج به دليل خودداري پدر از اجازه ي مزبور بدون دليل شرعي و قانوني
دلایل و منضمات دادخواست: 1- فتوکپي مصدق شناسنامه 2- فتوکپي توافقنامه اينجانبه و همسر آينده در شروط دوازده گانه و مهريه
رياست محترم مجتمع قضايي/دادگستري ……
احتراماً به استحضار عالي مي رساند:
1- اينجانبه …… فرزند …… داراي دانشنامه ليسانس…… با داشتن 23سال سن قصد دارم با آقاي…… فرزند….. متولد…… داراي مذهب……. و داراي شغل ….. که در خانواده اي مذهبي متولد گرديده و پايبند به مسائل شرعي و مذهبي مي باشد ازدواج نمايم.
2- با کمال تاسف پدر اينجانب (خوانده) بدون دليل شرعي و قانوني با ازدواج اينجانب با مشارالیه مخالفت مي نمايد و از دادن اذن جهت ازدواج امتناع مي ورزد.
3- خوانده شروط دوازده گانه ضمن عقد نکاح را پذيرفته و تعهد به پرداخت تعداد ….. سکه بهار آزادي به عنوان مهريه نموده است.
4- عليهذا با تقديم اين دادخواست، با عنايت به مراتب فوق مستنداً به ماده 1043 قانون مدني صدور حکم مبنی بر اجازه ازدواج با نامبرده مورد استدعاست.
محل امضاء مهر

در خصوص زمان نتیجه دادگاه نمی توان زمان معین تعیین نمود زیرا بسته به شعبه رسیدگی کننده-میزان ارجاع پرونده- تعداد پرونده و عوامل غیر مترقبه از جمله کرونا و .... بستگی دارد . در خصوص تخفیف متوجه نمی شوم و چون مورد غیر مالی هست بنظر نمی رسد هزینه دادخواست زیاد باشد و در دادخواست تخفیف بنظر متصور نیست و النهایه اگر هزینه یک دادخواست بیشتر باشد و کسی توانایی پرداخت هزینه دادخواست را نداشته باشد باید دادخواست با اعسار از هزینه دادرسی تقدیم کند امید وارم موفق باشین

مینا علوی

سرکار خانم مینا علوی :

سلام بله میتونید از طریق دادگاه اقدام کنید و چنانچه دادگاه از شرایط همسر پیشنهادی زندگی موفقی را برایتان احراز کنند حکم می دهند و به این موارد خارج از نوبت رسیدگی میشود