مشاوره حقوقی رایگان - چک مفقود شده توسط ذینفع

با سلام و تشکر از وقتی که میگذارید.
چکی را بنده به عنوان صادرکننده به ذینفعی دادم و ایشان چک را گم کرده اند و گواهی مفقودی را از دادسرا به بانک ارائه نموده اند. بانک شماره سریال چک را مسدود نموده ولی می گوید اگر پول را برای پرداخت به ذینفع از حساب خارج کنید و شخص ثالثی چک را به بانک ارائه نماید، در گواهی عدم پرداخت، عدم موجودی و اعلام مفقودی هر دو درج می گردد که در این صورت شما هم به عنوان صاحب حساب مسئولید و نباید این پول را از حساب خارج کنید. با توجه به این که مبلغ چک بالاست و ذینفع درخواست چک جدید را دارد لطفا راهنمایی بفرمایید به چه ترتیب این مشکل قابل حل است که برای بنده به عنوان صاحب حساب مشکلی ایجاد نشود.

پاسخ ها :

آرش پاکسار

جناب آقای آرش پاکسار :

سلام بله اظهارات بانک صحیح است . راه حل این است که در دفتر اسناد رسمی اقرار نامه ای مبنی بر اینکه ذینفع چک را گم کرده به انضمام تعهد نامه تی مبنی بر پرداخت وجه چک در صورتی که در آینده توسط ثالث چک به بانک برده شود از وی اخذ کنید سپس چکی در وجه ذینفع صادر و به حواله کرد آن خط بکشید تا در آینده اگر چک پیدا شد و توسط نامبرده تقاضای وصول شد عنوان کیفری داشته باشد و اگر ثالثی اقدم به وصول چک نمود نامبرده متعهد به پرداخت آن باشد . بهتر است به لحاظ بالا بودن مبلغ وجه چک حتما با وکیل مجربی در حوزه قانون تجارت مشاوره و اقدام نمایید .