مشاوره حقوقی رایگان - چگونه میتوان وجه بلوکه شده به علت مفقودی چک را آزاد کرد؟

با سلام و احترام
در زیر دو تا سوال دارم که یکبار مطرح کردم مجددا مطرح میکنم چون جواب
به فردی در قبال خرید مواد اولیه در تاریخ 1402/05/10 مبلغ 180 میلیون تومان چک قدیمی واگذار کردیم که بعد از مدتی نقدی به ایشان پرداخت شد و وقتی برگ چک را مطالبه کردیم دارنده چک گفتند که چک را به واحد مالی عودت داده اند و مالی عودت چک توسط دارنده چک را قبول نکردند لذا مجبور به اعلام مفقودی چک از طریق دادسرا شدیم و اکنون بانک مقداری پول را که در بانک داشتیم را بلوکه کرده و میگوید تا سه سال این پول و واریزی های بعدی که مجموعا مبلغ معادل چک را پر بکند بلوکه میشود و ما برای مازاد بر این وجه حق برداشت داریم. از دارنده چک درخواست کردیم که از طریق دادسرا ضمن اعلام وصول مطالبات اقدام به ابطال چک بکنیم که متاسفانه میگوید که من خودم را درگیر مسایل حقوقی و دادسرا نمیکنم ولی میتوانم به شما نوشته بدهم که هیجگونه طلبی از شما ندارم لطفا
سوال اول: لطفا با توجه به مطالب ارایه شده اینجانب راهنمایی بفرمایید که چه باید کرد.
سوال دوم: البته ایشان میگوید که با وکیل صحبت کرده و ایشان گفته که چون چک قدیمی میباشد و تا شش ماه باید اقدام به وصول میشده و با توجه به تاریخ چک چون مدت شش ماه خاتمه یافته اکنون هر کسی اگر اقدام به وصول این چک بکند نیاز به تایید مجدد صادر کننده چک میباشد و لذا میشود اعلام مفقودی را در بانک باطل کرد تا مشکل منتفی شود؟؟ آیا این نظر درسته یا نه؟
پیشاپیش از راهنماییهای شما سپاسگزارم.

پاسخ ها :

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
جهت ارائه اظهارنظر دقیق حقوقی نیاز به مطالعه مدارک و مستندات پیرامون مسأله مطروحه می‌باشد‌.