مشاوره حقوقی رایگان - گزارش اصلاحی

با سلام خدمت وکلای گرامی به استحضار عزیزان می رساند خواهان دادخواستی را بطرفیت خوانده به خواسته الزام به تنظیم سند رسمی ملک و اثبات وقوع عقد بیع و ایفای تعهد را در مورد بیع نامه عادی تنظیمی فی مابین مطرح رسیدگی قرار داده و پس از جری تشریفات قانونی و ارجاع موضوع به کارشناسی و ارسال نظریه کارشناسی که اعلام داشته خوانده در ملک مسکونی موضوع و مورد ترافع هیچگونه مالکیت رسمی ندارد بلکه مالکیت عادی داشته که بر طبق بیع نامه عادی به صورت قطعی به خواهان منتقل نموده است سپس دادگاه جلسه دادرسی تعیین نموده ئ طرفین در جلسه رسیدگی حضور داشتند و خواهان در حضور قاضی اعلام داشته که کلیه دعاوی مطروحه بطرفیت خوانده را مسترد می نماید لذا بر این اساس دادگاه بدوا" به استناد به بند ب ماده 107 از قانون آئین دادرسی مدنی قرار رد دعوی خواهان را صادر و اعلام نموده است لیکن پس از استرداد کلیه دعاوی مطروحه بطرفیت خوانده از ناحیه خواهان دادگاه مجددا وارد رسیدگی ماهوی و ماهیتی به موضوع پرونده گردیده و در ادامه طرفین را به صلح و سازش دعوت نموده که خواهان اعلام داشته ملک اختلافی به متراژ 300 متر مربع فاقد سند رسمی است از طریق اداره ثبت سند دریافت می نماید و تمامی هزینه های آن را پرداخت می کند که خوانده می بایست تمام هزینه ان را پرداخت نماید که خوانده حاضر نموده تمام هزینه دریافت سند را به خواهان پرداخت نماید و حق هیچگونه اعتراض نداشته باشد لذا دادگاه با توجه به توافق اشاره شده و به استناد ماده 184 قانون آئین دادرسی مدنی گزارش اصلاحی را به کیفیت مرقوم صادر نموده است
سئوال اول : آیا پس از استرداد کلیه دعاوی مطروحه توسط خواهان دادگاه مجدداً حق ورود ماهیتی و ماهوی به موضوع پرونده و ایجاد صلح و سازش و سپس صدور گزارش اصلاحی را به کیفیت مرقومه را داشته است ؟
سئوال دوم : آیا با توجه به اینکه خواهان پرونده هیچگونه وجهی را بابت ثمن معامله به خوانده پرداخت ننموده است آیا امکان طرح دعوی مطالبه ثمن معامله بطرفیت خواهان وجود دارد ؟
مستدعی است پاسخ لازم را عنایت و مبذول دارند با تشکر و تجدید احترامات

پاسخ ها :

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
بهتر است اسناد و مدارک به رؤیت برسد تا بتوان پاسخ درخور حقوقی ارائه گردد.

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

بستگی دارد در چه مرحله‌ای خواهان دعوی را استرداد نماید لذا تصمیم در ابعاد گوناگون متفاوت است و در خصوص سوال 2،در صورتی که ثمن معامله پرداخت نشده باشد مطالبه آن قانونی است

مهدی اسدبیگی

جناب آقای مهدی اسدبیگی :

در این پرونده، با توجه به اینکه طبق نظریه کارشناسی، خوانده در ملک مورد معامله مالکیت رسمی ندارد، اما مالکیت عادی خود را به صورت قطعی به خواهان منتقل نموده است، عقد بیع بین طرفین صحیح و نافذ محسوب می شود.

از آنجایی که خواهان تاکنون ثمن معامله را به خوانده پرداخت نکرده است، خوانده می تواند با طرح دعوی مطالبه ثمن معامله در دادگاه، وجه مورد نظر خود را از خواهان دریافت کند.

نکات مهم:

در این خصوص، بررسی اسناد و مدارک پرونده، از جمله بیع نامه عادی تنظیمی بین طرفین، نظریه کارشناسی و سایر قرائن و شواهد، برای اظهار نظر دقیق و ارائه راه حل مناسب ضروری است.
همچنین، توصیه می شود که طرفین جهت حل و فصل اختلاف خود از مشاوره حقوقی یک وکیل مجرب استفاده کنند.