مشاوره حقوقی رایگان - هبه نامه

با سلام و خسته نباشید
در خرداد1400پدر من 500متر زمین از منزل مسکونی خودش که700متر مساحت زمینش بود و سند ثبتیش بنام خودش هست با یک خانه مسکونی نوساز به متراژ150متر که داخلش هست با امتیاز اب و برق (دوتا امتیاز آب و دوتا امتیاز برق داره کلا که یک امتیاز آبش و یک امتیاز برقش به من هبه کرده) و تلفن با دستخط و مهر و شماره نامه یک دفتردار محضر طلاق و ازدواج در حضور دو نفر شاهد و امضا و حضور تمام افراد خانواده با 5شرط به صورت دستونیس به من هبه کرد و بخشید (یعنی 500متر زمین بایک خانه به زیربنا150متر داخلش به من هبه کرد)حدودا4ماه بعدش سکته مغزی کرد و فلج شد و الان تا حدودی حواسش سرجاش هست ولی در کل حواسش مشکل داره.1_اینه که من از پدر و مادرم تا زمانی که زنده هستن تو همین خانه مراقبت و نگهداری کنم و در زمان مریضی انها با هزینه پدرم به مراکز درمانی ببرم و در صورت عذر من این مسئولیت بر عهده بقیه برادرها و خواهرهام میافته و 2_اینکه پدرم یک اتاق به متراژ15متر داخل سهم من (500متری)بنا میکنه برای خودش و مال خودش هست.که این اتاق خودم با متراژ17متر، تقریبا با هزینه و پول پدرم براش بناکردم ‌و 3_اینکه دوتا از برادرهام که از اول هم پیش ما بودند تا دوسال حق دارند داخل منزل من سکونت کنند الان یکیشون که جا و مکانی نداره خودم اجازه دادم که هنوز بمونه ولی دیگری سر موعد مقرر از سهم من خارج شده4_اینکه دیوار جداکننده بین سهم من(500متری) و 200متر مجاور نکشم مگر با اجازه پدرم و بعد از پدرم بلامانع هست5_اینکه مغزن اب بتنی که در مرز سهم من و200متر مجاور هست رو تخریب نکنم ولی بعد از پدرم بلامانع هست.
درب ورودی حیاط سهم من(500متری)وهم200متری مجاور ،سمت قسمت من قرار داره و کلیدش بغیر از خودم و برادرم که پیشم هست، دست دوتا برادرای دیگه ام که ازقبل پدرم کلیدرو به انها داده بوده،هست و رفت و امد دارند.ضمن اینکه من از اون تاریخ تا الان 3یا 4تا کار تخریب و بنا با داشتن قرارداد داخل سهم خودم انجام دادم مثل ساخت سرویس بهداشتی نیمه کاره و تخریب نخاله ساختمانی و تغییر داخل نمای ساختمان و ...
قبض اب و برق سهم خودم رو خودم پرداخت میکنم از موقعی که برادرم از خانه رفته.‌ ولی از سرویس بهداشتی و از امتیاز اب و برق زمین200متر مجاور هم استفاده میکنم.
میخواستم بدونم این نوشته تا چه اندازه معتبر هست؟ایا مشکل در اینده برام به وجود نمیاد از طرف برادر و خواهرهام؟چون الان دوتا از برادرهام که رفت امد دارند پشیمان شدن از امضایی که کردند و با من سرناسازگاری گذاشتند.ضمن اینکه سال87 پدرم به بقیه برادرهام هر کدام قطعه زمینی هبه کرده بوده.این200متر باقی مانده هم پدرم با وصیت برای خواهرهام گذاشته.و هم اینکه الان دارم میرم خدمت سربازی و دو ماه خونه نیستم ولی بعد از دوماه اموزشی محل خدمتم نزدیک خونه هست و شبها خونه هستم. طبق شرط اول باید بقیه بیایند برای نگهداری پدر و مادرم ایا راهی وجود داره بتونم سند رسمی تری بگیرم.اگر بنده رو راهنمایی کنید خیلی ممنون میشم.
خیلی متشکر

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
ظاهرا قرارداد تنظیمی صحیح و معتبر
است
ولی چون قرارداد هبه عادی است باید در ‌ دادگاه مالکیت شما احراز و اثبات گردد

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
اصل بر صحت عقود است
اری راه حل وجود دارد

سیدعباس حسینی

جناب آقای سیدعباس حسینی :

سلام
در حد اطلاعاتی که دادین
اگه پدرتان هبه را در زمانی که حواسشان کاملا سر جا بود انجام دادند و‌ شهودی که می فرمایید امضا کردند مشکلی نیست.پشیمانی برادران معنا نداره،اونها صرفاً شاهد بودند نه صاحب ملک و خونه، هبه پدر به فرزند قابل رجوع هم نیست.

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
جهت ارائه اظهارنظر حقوقی بهتر است مدارک و اسناد مرتبط با مقوله طرح شده تحت بررسی قرار گیرند.