مشاوره حقوقی رایگان - در خصوص مشاعات ساختمان

سلام.
در آپارتمان های فعلی که معمولا زیرزمین آنها بسته به روحیات ساکنین به اموری چون استخر، حسینیه، سالن جلسات و ... اختصاص پیدا میکند،
1. آیا این اماکن بی قید و شرط جزو مشاعات ساختمان محسوب میشود یا مالک/سازنده اولیه ملک می‌تواند مدعی شود که اینها اختصاصی بوده و در فروش آپارتمان ها، این موارد مجزا شده و ساکنین در آن حقی ندارند؟

2. اساسا تبدیل مشاعات فوق به حق اختصاصی (حتی اگر در فروش آپارتمان ها این موضوع در قولنامه ها ذکر شده باشد) امری قانونی و مجاز بوده یا میتوان مطالبه رفع تصرف کرد؟

پاسخ ها :

حامد نادرزاده

جناب آقای حامد نادرزاده :

برخی مشاعات غیر قابل تبدیل به اختصاصی هستند مثل راه پله و پشت بام اما الباقی بله

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
آنچه در صدر سوال درج شده جز مشاعات است

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
قسمت مشاعات و اختصاصی آپارتمان در صورتمجلس تفکیکی آپارتمان و پایانکار مشخص شده است

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

قسمت های مشاعی ساختمانها مشخص شده و کسی امکان تغییر با تصرف در آن را ندارد