مشاوره حقوقی رایگان - نفقه

باسلام من طلاق گرفتم چند سال هست و به علت نپرداختن نفقه الان برای نفقه معوقه دادخواست اعسار زدند و رد شد تجدیدنظر هم رد شد رای به نفع من محکوم به پرداخت یک جای نفقه شده ولی باز پرداخت نکرده و واریز نکردند من چیکار کنم آیا نفقه معوقه که پرداخت نکرده زندانی و حبس داردیا خیر یا باید شکایت کیفری انجام بدهم

پاسخ ها :

صفورا جعفرزاده

سرکار خانم صفورا جعفرزاده :

درود، میتوانید درخواست مسدودی حساب و توقیف اموال بدهید و اگر مالی نباشد تقاضای صدور حکم جلب کنید

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
اگر مالی معرفی نکند و تادیه نگردد به درخواست محکوم له قانونا باید حبس شود.

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

اگر به صورت کیفری ترک انفاق مطرح کنید بله معمولاً جزای نقدی است ولی توصیه می‌شود به صورت حقوقی درخواست دهید

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

و نهایتاً با تامین خواسته می‌توانید توقیف اموال را بخواهید

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

میتوانید درخواست جلب اورا نمایید

محمد جعفری پویا

جناب آقای محمد جعفری پویا :

درود بر شما ؛
از واحد اجرای احکام پیگیری کنید .
موفق باشید.

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

اگر محکومیت قطعی به پرداخت نفقه معوقه شده است می‌توانید به اجرای احکام مراجعه و تقاضای اعمال ماده 3 محکومیت‌های مالی نمایید هم چنین می‌توانید از اجرای احکام بخواهید جهت شناسایی اموال نام برده استعلامات سه گانه انجام دهند

محمد حسن سقائی

جناب آقای محمد حسن سقائی :

باسلام می توانید شکایت کیفری ترک انفاق نمایید

مهدی اسدبیگی

جناب آقای مهدی اسدبیگی :

باسلام و احترام
متاسفم که در این شرایط دشوار قرار دارید. در مورد سوال شما مبنی بر امکان حبس برای عدم پرداخت نفقه معوقه، باید به موارد زیر توجه کرد:

1. حکم دادگاه:

آیا حکم دادگاه قطعی شده است؟ (یعنی از تاریخ ابلاغ آن 20 روز گذشته و یا در مهلت واخواهی، واخواهی داده نشده و یا واخواهی رد شده است)
نوع حکم چیست؟ (یکجا یا تعهد به پرداخت ماهانه)

2. وضعیت عدم پرداخت:

آیا مرد توانایی مالی برای پرداخت نفقه دارد؟
اموالی از ایشان قابل توقیف هست یا خیر؟

3. اقدامات انجام شده:

آیا برای اجرای حکم اقدام کرده اید؟ (از طریق ثبت یا دفاتر اسناد رسمی)
اخطار صادر شده است یا خیر؟
لطفا تماس بگیرید تا دقیق تر بتونم راهنمایی تون کنم

در حالت کلی، اگر حکم دادگاه قطعی باشد و مرد توانایی مالی برای پرداخت نفقه داشته باشد و اموالی از ایشان قابل توقیف باشد، می توان از طریق دادگاه او را به پرداخت نفقه و یا حبس محکوم کرد.