مشاوره حقوقی رایگان - پرداخت اقساط مهریه

سلام و خسته نباشید خدمت وکلای عزیز،بنده و همسرم سال91با هم ازدواج کردیم و حاصل ازدواجمون یک فرزند دختر هستش که در حال حاضر 11 ساله است و پیش من زندگی می‌کنه،همسر بنده شهریور ماه سال 99 خونه رو بدون اذن و اجازه بنده ترک کردند و به خونه پدرشون رفتند ،همون موقع درخواست مطالبه مهریه کردند و دادگاه حکم قطعی 514 سکه رو براشون صادر کرد،بنده تقاضای اعسار کردم و رای نهایی و قطعی پایان سال 99 از قرار دو سکه پیش پرداخت و هر 10 ماه یک سکه صادر شد اما ایشان برای اجراییه زدن اقدام نکردند و سال 1401 تقاضای صدور اجراییه کردند، که بنده در همان تاریخ دو سکه پیش پرداخت را به اجرای احکام تقدیم کردم و رسید گرفتم،اما هفته گذشته دادگاه بابت 3 عدد سکه معوقه حساب‌های بانکی من رو مسدود کرد و برای من حکم جلب صادر کرده است،بنده دیروز به شعبه اجرای احکام .... مراجعه کردم و به حکم صادره اعتراض کردم اما اعضای اجرای احکام ....... به بنده گفتند: که پرداخت اقساط مهریه از زمان صدور رای قطعی اعسار محاسبه می‌شود نه از زمان تقاضای صدور اجراییه.خواهشمندم بفرمایید این گفته صحت دارد یا خیر؟ ممنون میشم در صورت امکان بفرمایید باید به کدام مواد قانون استناد کرد. پیشاپیش سپاسگزارم.
بنده حکم عدم تمکین،رد عسر وحرج و طلاق به درخواست زوجه،حکم تجویز ازدواج مجدد خودم ،حکم عدم تعلق گرفتن نفقه را نیز دارم اما اینک ایشان برای اجرت المثل و تنصیف اموال و استرداد جهیزیه اقدام به شکایت کرده اند ،آیا به ایشان تعلق میگیرد؟

پاسخ ها :

محمد جعفری پویا

جناب آقای محمد جعفری پویا :

درود بر شما؛
اظهارنظر مستلزم مطالعه مدارک مربوطه است.
موفق باشید.

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

بادرود
پرسشگر ارجمند

شرط تنصیف یکی از شروط ضمن عقد است و شوهر باید این امر را قبول و امضاء کرده باشد، و زوجه ناشزه نباشد. ثانیا،اموال در زمان زوجیت بدست آمده با‌شد. ثالثا،دادخواست طلاق صرفا از ناحیه زوج باشد. رابعا، اموال در زمان طلاق موجود باشد. خامسا،ممکن است بین 5تا50درصد متغیر باشدبستگی به تصمیم دادگاه دارد،شامل اموالی که به ارث رسیده نمیشود. بعد از طلاق به وجود می‌آید و قبل از آن قابل مطالبه توسط زوجه نیست.

حامد نادرزاده

جناب آقای حامد نادرزاده :

حسب رویه دادگاه ها، نصف دارایی حین جدایی به زوجه ناشزه تلعق نمی گیرد اما جهزیه آورده را می توان بگیرد

معصومه احمدی

سرکار خانم معصومه احمدی :

باتوجه به طولانی و متعدد بودن سوالات کاربر توصیه میشود گزینه مشاوره تلفنی استفاده کنند

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
بله
خیر با توجه به توضیحات شما ، شرط تنصیف شامل زوجه نمی شود

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
کاربر گرامی موضوع نیازمند برسی بیشتر و گفت و گوی متقابل است در صورت تمایل به دریافت مشاوره از طریق سایت با بنده تماس بگیرید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده مدارک و مستندات نیاز به بررسی است